Prste da poližeš

Lazanje od palačinki

Recept dana
> 18:44h

Sastojci - 500 g brašna - 4 jajeta - 5 kašika ulja - 1 kašičica soli - 6 dl mleka Za fil - 500 g mlevenog mesa - paradajz pire ili paradajz sok - 1 glavica luka - so, ulje - 70 g rendanog parmezana ili trapista Za bešamel - kocka maslaca - 3 kašike brašna - 1,5 dl mleka Priprema Umutite jaja s brašnom, uljem, solju i mlekom. Smesa treba da bude kao gušće testo za palačinke. Ispržite palačinke. Za fil na malo ulja izdinstajte seckan luk, dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Dinstajte oko 15 minuta i na kraju dodajte paradajz sok. Kad skinete sa šporeta, dodajte i rendani sir. Za bešamel stavite u šerpu maslac, otopite ga, dodajte brašno i malo propržite. Postepeno ulivajte mleko, uz stalno mešanje, i pustite da se zgusne kao pire. Skinite s vatre. U podmazanu tepsiju stavite palačinke, zatim fil, prelijte bešamelom, i tako ređajte dok ne potrošite sav materijal. Završite s bešamelom. Pecite na 250 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 200 i pecite još pola sata.