Vlasnik „Farmakoma“ uživa u luksuzu

BAHAT: Miroslav Bogićević poseduje avion od milion i po evra a narod ubija otrovima!

On neće da plati sanaciju jalovišta u svom rudniku, a troši pare na letelicu, besna kola i nekretnine

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Izlivanje otrovne jalovine iz rudnika „Stolice“ preti da uništi život u svim okolnim selima, a tajkun Miroslav Bogićević, vlasnik koncerna „Farmakom“, u čijem je sastavu rudnik, ne želi da uloži ni dinar u sanaciju. Ali zato na sebi ne štedi. U svom bahaćenju pušta da, kako ga je premijer Vučić citirao, narod crkne. I dok olovo, cink i arsen već zagađuju i Drinu, on se baškari u svom luksuzu.

Bogićević poseduje avion marke „cesna citejšen CJ2“, vredan milion i po evra, nekoliko skupih automobila i brojne nekretnine, usput ne mareći za hiljade radnika, koje je ostavio bez posla jer je uništio firme koje su pre privatizacije dobro poslovale.

- On ni sam ne zna šta ima. Ne zna ni koliko i kome duguje. Taj avion samo je jedan u nizu njegovih hirova. Polaže pažnju i na vozni park, u kom se mogu naći samo besni automobili. Trenutno vozi „Mercedesov“ džip, koji nov sa kompletnom opremom košta oko 150.000 evra. Ranije su ga viđali u „lendroveru“ sa šabačkim tablicama, a sa njim je uvek išlo i obezbeđenje. Imao je po trojicu telohranitelja, a iza njegovih kola kao pratnja išao je crni „mercedes“ - priča izvor Kurira.

Inače, Bogićević je jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji, sa dugom od oko 1,6 milijardi dinara ili 13,3 miliona evra. Pored toga, ovaj tajkun bio je upleten u afere sa bankama, koje su mu bespogovorno odobravale milionske kredite, čime je naneta šteta Privrednoj banci Beograd, Agrobanci, Univerzal banci, Poštanskoj štedionici i Srpskoj banci. Prema procenama, on bankama duguje više od 450 miliona evra, a mediji su pisali da su njegovi zaposleni ostali kratki za ukupno četiri miliona evra.

Radovi počinju ove nedelje VELJA ILIĆ SANIRA JALOVIŠTE Za saniranje jalovišta rudnika „Stolice“ država je odvojila finansijska sredstva, i taj posao će biti u nadležnosti Velimira Ilića, ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije. Projekat postoji, a sa sanacijom će se krenuti već ove nedelje. Prijavu protiv „Farmakoma“ su podnele inspekcija Ministarstva poljoprivrede i rudarska inspekcija.

Lova preko veze JEDNA HIPOTEKA, VIŠE KREDITA Bogićević je preko veze dobijao povoljne kredite u mnogim bankama, iako nije bio kreditno sposoban. Poznat je slučaj sa Ivanom Maričićem, nekadašnjim rukovodiocem u Srpskoj banci, koja je tajkunu sa jednom hipotekom dala više kredita. Njegov „trud“ nagrađen je tako što je Bogićević pozvao Maričića da radi u „Farmakomu“ kao savetnik za restrukturiranje, pisali su mediji.