Foto: Shutter

Ono što vas ne ubije, samo vas ojača

PREVARENI STE: Možda je to nešto najbolje što je moglo da vam se desi...

Saznanje da vas je partner prevario može biti izuzetno teško iskustvo. Kao polomljena kost, vremenom će se zalečiti, ali ožiljak ostaje

Pop kultura
> 17:38h

Setite se šta je rekao Fridrih Niče - “ono što me ne ubije samo me ojača”. I to je prava istina.

Kada vam se srce polomi na hiljadu komada, a onda se postepeno komadići ponovo sklapaju i spajaju. Samo oni koji su doživeli duboki emocionalni bol mogu izrasti u jače i stabilnije ljude. Čovek se uči i na tuđem i na vlastitom iskustvu.

Čemu nas uči situacija u kojoj se osećamo izdano i prevareno? Tek kad doživimo ovako nešto, shvatamo i drugu stranu medalje, i tek onda možemo da razumemo najlepše ljubavne pesme.

NE VERUJTE REČIMA Ovo iskustvo vas uči da ne možete verovati samo rečima, i da ima ljudi koji lažu. Naučićete da vrednujete ljude po njihovim delima, a ne po rečima.

PONEKAD SUDBINA NAJBOLJE ODLUČI Ponekad sudbina umeša svoje prste i na kraju se ispostavi da nije ni trebalo da budete sa takvom osobom, da ona nije za vas. Sudbina je htela da ga uhvatite na delu. Sve se dešava s nekim razlogom.

VOLITE SEBE Sada ste naučili da treba da volite sebe. Tako ćete postati jači.

TREBA BITI SPREMAN NA NAJGORE Možda ste shvatili da čovek treba da bude spreman na najgore, i da budete svesni da drugi mogu da vas povrede. Više se nećete bezuslovno predavati drugoj osobi.

PREBOLEĆETE Naučićete da prevaziđete bol. U prvom trenutku se činilo kao da se svet srušio na vas, ali sada i sami vidite da ste se vremenom oporavili i da možete da nastavite dalje.

POVERENJE SE ZASLUŽUJE Više nećete ljudima bezrezervno poklanjati poverenje. Potrebno je da ga zasluže.

(Žena.rs)