Foto: Printscreen Yt

Ovo je čovek!

(VIDEO) EVO ZAŠTO IMA NADE ZA OVAJ SVET: Dečak (6) napisao slikovnicu da pomogne bolesnom drugaru

Mali Dilan (desno) sav prihod od prodaje dečje slikovnice uplaćuje za istraživanje zasad neizlečive bolesti od koje boluje njegov najbolji drug Džona

Planeta
> 14:24h

LOS ANĐELES - Mali Dilan Sigel (6) napisao je slikovnicu "Tabla čokolade" da bi pomogao svom najboljem drugaru Džoni Pornazarijanu (na fotografiji levo), koji boluje od neizlečive bolesti glikogenoze (GSD - Glycogen Storage Disease), zbog čega ga hrane kroz cevčicu koja mu je uvedena direktno u želudac.

Bolest koja pogađa jednu osobu u milion dijagnostikovana je malom Džoni kad je imao svega šest meseci, a manifestuje se i time što mu nivo šećera u krvi jako opada, piše Hafington post.

Lek se još traži, a kad je dr Dejvid Vejnštajn, koji vodi GSD pri Univerzitetu Floride objavio u februaru da nema novca za dalja istraživanja, porodica Sigel je predložila da prikupljaju novac.

Zaradu od prodaje slikovnica, koje koštaju 20 dolara po komadu, mali Dilan uplaćuje u fond za GSD. Uspeo je da sakupi 900.000 dolara, ostalo je da se skupi još malo - 100.000. "Baš sam srećan i uzbuđen što sam pomogao drugu, a hvala svima što su podelili ovu priču, koja je nadahnula drugu decu da menjaju svet", rekao je Dilan za CBS Nju Los Anđeles.

http://www.youtube.com/watch?v=U6CEBcsMBI4#t=40