Foto: Zorana Jevtić

Odjek skandala u Prištini

Lunaček: Korupcija u Euleksu je najgadnija stvar

Potpredsednica Evropskog parlamenta je rekla da sluša ljude koji kažu da su "Kosovari uspeli da korumpiraju i evropsku zajednicu"

Politika
> 14:40h

PRIŠTINA - Ulrike Lunaček izjavila je da ako je jedna misija EU uključena u korupciju onda to nije zabrinjavajuće samo za tu misiju, nego za celu EU.

Potpredsednica evropskog parlamenta je u ekskluzivnom intervju za emisiju "Život na Kosovu" rekla da sluša ljude koji kažu da su Kosovari uspeli da korumpiraju i Evropsku Zajednicu.

"Ima trenutno i onih koji kažu da su Kosovari inficirali EU i da su svi korumpirani te zbog toga nam ne treba država Kosovo, a ne treba nam ni EU", rekla je Lunačekova, a prenose mediji u Prištinu. Ona je dodala da to pitanje treba da se razjasni i unutar misije EU i naglasila da je za nju zabrinjavajuće ako istraga ne počne što pre.

Lunačekova je rekla da joj je poznato da je već počela istraga o umešanosti bivšeg predsednika skupštine sudija Euleksa Frančeska Florija, ali da za druge ne zna.

Ako je bilo korupcije unutar Euleksa ti ljudi treba da budu osuđeni", rekla je ona i zaključila da je "korupcija unutar misije EU je najgadnija stvar koju možete da zamislite".