Foto: KURIR

Ponovo na meti

DRSKA KRAĐA: Albanci pokrali živinu srpskom povratniku!

Ovo nije prvi put da moje domaćinstvo pljačkaju... Ranije su mi ukrali ovce i ovnove, kao i 250 kilograma meda, rekao je Vidić i dodao da su počinioci još nepoznati

Crna Hronika
> 09:12h

PEĆ - Nepoznate osobe opljačkali domaćinstvo povratnika Milosava Vidića iz sela Klinovac u Metohiji i ukrali mu živinu.

Vidić je izjavio da su upadi i krađe u njegovom domaćinstvu "pritisak da njegova porodica ode sa svog ognjišta". Vidić je živi sa suprugom Draganom i petogodišnjom ćerkom Ivanom koja je jedino srpsko dete u Klinavcu. On navodi da su mu lopovi tokom noći ukrali deset kokoška i ćurki.

- Ovo nije prvi put da moje domaćinstvo pljačkaju... Ranije su mi ukrali ovce i ovnove, kao i 250 kilograma meda - rekao je Vidić i dodao da su počinioci još nepoznati. Kradljivci mu uzimaju sve od čega živi tako da mu onemogućavaju opstanak na Kosovu.

- Pored raznih krađa, nepoznati počinioci su ranije, posle obnove sela, zapali dve i demolirali osam kuća namenjenih Srbima povratnicima - rekao je Vidić.

Prema njegovim rečima, u selu Klinavac pre rata živelo je oko 120 srpskih domaćinstava koja su posle rata 1999. godine izbegla iz sela. Danas je u Klinavcu ostalo sedam srpskih porodica sa petnaestak članova.