Foto: Shutterstock

Prste da poližeš

Brzi baklava kolač

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 200 g šećera - 2 kašike ulja - 3 belanceta - 2 jajeta - 60 g brašna - 200 g seckanih oraha - 3 kašike soka od pomorandže - prstohvat soli - malo cimeta Preliv - 140 g šećera - 1 kašičica meda - 1 dl soka od ceđene pomorandže - 1 kašika soka od ceđenog limuna Priprema Dobro umutite jaja i belanca sa šećerom i dodajte ostale sastojke (cimet izostavite ako ga ne volite). Stavite da se peče u podmazanu tepsiju veličine 20×25 cm i po želji odozgo stavite polovine jezgra oraha. Pecite na 170 stepeni oko pola sata. Preliv grejte dok se šećer ne istopi. Pečeni kolač prelijte ovim prelivom i poslužite ohlađen.