Prste da poližeš

Pikantna krem-čorba od graška

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 450 g smrznutog graška - 1 crni luk - 2 krompira - 2 kašike putera - 1 l supe (od kocke) - 3 kašike kisele pavlake - so, biber - krutoni - sveža mirođija Priprema Luk i krompir oljuštiti i iseckati. U šerpi zagrejati puter i u njemu propržiti luk, pa dodati krompir i grašak, naliti vodom, dodati kocku za supu i krčkati oko 20 minuta.

Promešati kiselu pavlaku i ren. Odvaditi četiri kašike graška i staviti ga sa strane. Štapnim mikserom ili u blenderu ispasirati supu, pa u nju dodati kiselu pavlaku s renom i sačuvana zrna graška. Posoliti, pobiberiti po ukusu i posuti sa malo sveže mirođije. Servirati s krutonima.