Aeromiting u Žuhaiju

KINEZI OBAMI POKAZALI NEVIDLJIVOG: J-31 dostojan rival američkog fantoma

Borbeni avion J-31 trebalo bi da bude nevidljiv, međutim, raniji prototipovi su imali veliku manu - njihovi motori su ispuštali crni dim. Iako je avion napravio nekoliko manevara u vazduhu, kineske vlasti ga nisu izložile kako bi ga posetioci mogli bolje pogledati

Planeta
> 14:02h

Kina je danas na velikom aeromitingu u Žuhaiju predstavila novi lovac J-31 i tako "pokazala mišiće" tokom posete predsednika SAD-a Baraka Obame.

Borbeni avion J-31 je manji od prethodne verzije J-20 i spoj je karakteristika dva najbolja američka borbena aviona F-22i F-35. Osim elegantne linije, ovaj avion poseduje zvuk koji podseća na F-35.

Kinezi se nadaju da će se ovaj lovac, koji je razvio najveći državni prozvođač aviona AVIC, na tržištu moći nadmetati sa najboljim američkim borbenim avionima. Iako je avion napravio nekoliko manevara u vazduhu, kineske vlasti ga nisu izložile kako bi ga posetioci mogli bolje pogledati.

Borbeni avion J-31 trebalo bi da bude nevidljiv, međutim, raniji prototipovi su imali veliku manu - njihovi motori su ispuštali crni dim. Ostaje samo da se vidi jesu li Kinezi uspeli da otklone ovaj nedostatak i proizvedu pravi nevidljivi avion, koji bi stao rame uz rame sa najboljim američkim lovcima.

http://www.youtube.com/watch?v=gglBjR_-HF4