Prodaje hranu za kućne ljubimce, a muči ih

Vlasnik Pet-šopa izgladnjivao pse do smrti

Dragoljub P. danima životinje držao u boksovima bez hrane i vode, a kučiće u stanju raspadanja otkrila je služba Zoohigijena

Srbija
> 00:00h

LESKOVAC - Dragoljub P., vlasnik „Pet-šopa“ iz Leskovca, danima je bez hrane i vode držao nekoliko rasnih pasa u objektu u prigradskom naselju Bobište, zbog čega su dva od gladi uginula. Stravičan prizor mrtvih životinja u stanju raspadanja, kao i tri izgladnela psa koji su jedva stajali na nogama, otkrili su radnici zoohigijenske službe leskovačkog „Komunalca“.

Uznemirujuće... Šarplaninac u fazi raspadanja

Veterinar Goran Đorić zatekao je u objektu Dragoljuba P. jezivu sliku šarplaninca i argentinske doge, jer su bili mrtvi duže od nedelju dana. U neočišćenim boksovima još uvek su bili živi zlatni retriver, vučjak i haski.

Nebriga... Mrtva doga

Da se takav slučaj zanemarivanja životinja ne pamti na tom području, za Kurir potvrđuje Marija Petković, šef Zoohigijene u preduzeću „Komunalac“. - Ovako nešto još nismo zabeležili - kaže Marija Petković i dodaje da je izložena neprijatnostima zato što uspeva da zaštiti životinje: - Neće me zaplašiti. Oni koji zlostavljaju i ubijaju životinje moraju biti kažnjeni.

Izbegao zlu sudbinu... Preživeli pas

Veterinarska inspekcija, koja je u petak izašla na teren, podneće prekršajne prijave protiv vlasnika objekta Dragoljuba P. iz Leskovca. - Očistili smo boksove i vratili pse vlasnicima. Snimili smo stanje i biće preduzete sve zakonske mere - ističe Boban Popović, republički veterinarski inspektor u Leskovcu.

Vraćeni vlasnicima... Haski i zlatni retriver

Dragoljub P. BOLEST ME SPREČILA Dragoljub P. za Kurir priznaje da je kriv, ali je pokušao da opravda svoj neljudski postupak: - Zbog bolesti i porodičnih problema nekoliko dana nisam mogao da obiđem pse koje sam uslužno držao. Prihvatam deo odgovornosti zato što nisam odmah pokopao uginule pse.