Foto: MAGMAG Events

Sutra počinju pripreme za Božić

BESPLATNA APLIKACIJA: Ima i GPS za lakše snalaženje na vašaru!

Korisnici smart telefona mogu da skinu besplatnu aplikaciju „Adventzauber“ koja im omogućava da se lakše snađu na najvećem od svih novogodišnjih vašara u Beču koji je ispred Gradske kuće

Austrija
> 00:00h

BEČ - Na ovogodišnjim božićnim vašarima u Beču (Christkindlmarkt) očekuje se ooko sam miliona posetilaca. Prvi vašari otvaraju se već sutra, a kako bi se posetiocima olakšalo snalaženje i dao pregled najvažnijih informacija vezanih za najveći od svih ispred Gradske kuće (Rathaus), svi korisnici smart telefona mogu da skinu besplatnu aplikaciju „Adventzauber“.

Nova aplikacija nudi različite ture: kulinarsku, romantičnu ili zabavnu turu za najmlađe. Korisnici mogu da izaberu kraće ili duže šetnje, u skladu sa brojem „zaustavljanja“. Nakon odabira ture, na telefonima se otvara plan vašara, a uključivanjem GPS funkcije posetioci mogu da prate gde se tačno nalaze i koliko im treba do sledećeg odredišta, bilo da se radi o štandu za prodaju krofni i tople kafe, langoša ili punča, ili pošti za slanje božićnih želja.

Besplatna plikacija adventzauber za posetioce vašara kod Rathausa

Aplikacija osim toga nudi i informacije vezane za zabavu najmlađih, poput različitih radionica. Osim poslastičarnice u kojoj deca starija od 3 godine mogu da prave božićne kekse, nešto stariji mališani imaju priliku da ukrašavaju zidne satove, jastučnice, sveće i ukrasne kutijice.

Svaki korisnik koji skine „Adventzauber“ omiljene slike će moći da stavi u šarene praznične ramove, a zatim ih odštampa na kompjuteru, a osim radnog vremena svakog pojedinačnog štanda i radionice, aplikacija nudi i pregled svih manifestacija koje će se održati u okviru ovog vašara.

Božićni vašar ispred Gradske kuće svečano će biti otvoren sutra, u subotu, u 17:30 i trajaće do 24. decembra u 17 časova.