Foto: Dado Djilas

Fudbaler Čelsija razočaran posle poraza

MATIĆ POSLE DEBAKLA OD DANSKE: Srbija mora da krene od nule, jer nemamo kvalitet

Srbija je u petak uveče poražena od Danske 3:1 u meču grupe I kvalifikacija za EP 2016. Naš nacionalni tim nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo jednim bodom

Fudbal
> 07:54h

LONDON - Fudbaler Čelsija i srpski reprezentativac Nemanja Matić rekao je posle poraza od Danske u kvalifikacijama za EP 2016. godine da je očigledno da naš nacionalni tim nema kvalitet. Srbija je u petak uveče poražena od Danske 3:1 u meču grupe I kvalifikacija za EP 2016. Naš nacionalni tim nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo jednim bodom.

http://www.youtube.com/watch?v=fsLvXnOYV8A
"Ozbiljnim reprezentacijama ovo ne sme da se dešava, ali očigledno je da nemamo kvalitet. Srbija mora da krene od nule, da sagledamo stvari kakve jesu, jasno je da nemamo kvalitet da napravimo nešto više. Treba napraviti plan šta treba raditi u narednih deset godina, kao što sve reprezentacije rade, uzećemo primer Belgije, koje se sada svi boje", rekao je Matić i dodao: "Kad se pogledamo, mi smo dali sve od sebe, iskreno. Pričam i sa Banetom i Kolarovim, to je istina, danas sam se odmorio, ja toliko ne trčim u Čelsiju, ovde se umorim 30-40 odsto više. Kada u svakom trenutku ne znate šta treba da radite, a druga ekipa zna, trčite bez potrebe. Ne kažem da je problem u selektoru. Zna se da u fudbalu mi nikad nismo ništa napravili, ja sam samo jedan od mnogih igrača koji su prošli kroz ovu selekciju i na meni je da radim svoj posao najbolje što mogu, tako je bilo i sada, ali nam nije bilo pomoći". Fudbaler Čelsija nije želeo da razmišlja o tome da li bi ishod meča bio drugačiji da je igran pred punim tribinama. "Ne znam koliko bi publika nešto promenila, to samo Bog zna šta bi bilo. Što se tiče 'deset budala', isto tako mislim i sada. Videlo se da Srbija pred 25.000 ljudi, bez tih 10 budala, igra sa energijom, koja se osetila, ja sam osetio da su došli da nam pomognu da pobedimo, ali ne bih da se vraćam na to. U prvih 20 minuta smo ličili na ekipu, postigli smo gol, posle su oni preuzeli inicijativu, ali nisu imali posebno dobre šanse. Izdržali smo do poluvremena, imali smo dobar rezultat, ali u drugom poluvremenu naša igra ne da nije bila dobra, nego nikako nije izgledala, nismo imali nikakvu ideju šta treba da radimo kako bismo zadržali 1:0 i postigli drugi gol, koji bi rešio utakmicu u našu korist. Umesto toga, dozvolili smo prvi i drugi gol i sve je bilo gotovo. Borićemo se do kraja, znamo da je teško, šanse su minimalne, ali nikad se ne zna. Biće teško, iskreno", istakao je srpski fudbaler.