Foto: Printscreen Heute.at

ŠOKANTAN VIDEO SNIMAK

(VIDEO) AUSTRIJANAC MEĐU DŽELATIMA: Džihadista Mohamed seče glave za ISIL!?

Na snimku pogubljenja najmanje 15 sirijskih vojnika vidi se i odbegli austrijski džihadista Mohamed Mahmud ili Abu Usama al-Gharib kako sebe trenutno naziva

Austrija
> 00:00h

BEČ - Na video snimku kojeg je pre dva dana objavila teroristička islamska organizacija Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL) i tokom kojeg se može videti pogubljenje američkog humanitarnog radnika Pitera Kasiga (26), kao i odrubljivanje glava najmanje 15 muškaraca, za koje se tvrdi da su pripadnici sirijske vojske, jedan od krvnika je austrijski džihadista Mohamed Mahmud (Mohamed Mahmoud) ili Abu Usama al-Gharib, kako sebe trenutno naziva, objavio je danas dnevni list Hojte.

Mahmud, koji je poreklom iz Egipta, u žižu austrijske javnosti je dospeo kada je pred kamerama pocepao svoj austrijski pasoš. On je još 2008. godine osuđen na četiri godine zatvora zbog pretnji Austriji i Nemačkoj, te naručivanja ubistva jednog nemačkog desničarskog političara.

Takođe, Mahmud je proveo godinu dana u turskom pritvoru zbog falsifikovanja putne isprave i ilegalnog zadržavanja u zemlji. Tokom Mahmudovog boravka u turskom zatvoru austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje Mahmuda sumnjiči za terorizam, je Turskoj poslalo zvaničan zahtev za njegovo izručenje.

Pozira pored obezglavljenog tela... Mohamed Mahmud

Međutim u aprilu ove godine Turska je, zbog nedostatka jednog dokumenta, odbila da zločinca preda austrijskim vlastima.Nakon puštanja na slobodu 19. avgusta ove godine, službenici su Mahmuda odveli u hotel i naredili mu da se ubuduće redovno javlja turskoj policiji. Međutim, Mahmud je tada nestao bez traga.

U međuvremenu se saznalo da se Mahmud pridružio džihadistima ISIL-a. Naime, početkom novembra na internetu se pojavila fotografija na kojoj Mahmud pozira pored obezglavljenih tela. Fotografija je najverovatnije nastala u sirijskom gradu Raki.

http://www.youtube.com/watch?v=_rKu2A3Cptw