Foto: Arhiva "Dr Rihard"

Šest polazaka dnevno

"Dr. Rihard" uvodi direktnu liniju Beč-Grac!

Cena karte varira između devet i osamnaest i po evra, a vožnja između bečkog Vestbanhofa i trga Jakominiplac u Gracu trajaće dva i po sata

Austrija
> 00:00h

BEČ - Bečki prevoznik „Dr. Richard Verkehrsbetriebe“ uvodi direktnu autobusku liniju koja će Beč povezivati sa Gracom. Autobusi će, iz oba grada, polaziti šest puta dnevno, a cena karte varira između devet i osamnaest i po evra. Vožnja između bečkog Vestbanhofa i trga Jakominiplac u Gracu trajaće dva i po sata.

Kako bi privukao putnike „Dr. Richard“ je, osim jeftinijih karata, obezbedio i besplatan internet (WLAN), kao i zbirku od stotinu filmova, koji putnicima u toku vožnje stoje na raspolaganju. Autobus će, osim na Vestbanhofu i trgu Jakominiplac, stajati i na bečkom Maclajnsdorferplacu (Matzleinsdorfer Platz), to jest kod parka Murpark u Gracu.

Od ponedeljka do subote autobusi će iz Graca kretati u 7 ujutru (iz Beča u 8 časova), a poslednja dnevna vožnja iz Graca je u 18.30 (iz Beča u 19.30). Praznicima i nedeljom prvi autobusi kreću u 8 časova iz Graca, to jest u 9 iz Beča.

Putnici koji unapred rezervišu karte (www.meinfernbus.at) platiće ih devet evra, što se kasnije jave karte će biti skuplje a oni koji odluče da kartu kupe na licu mesta, kod vozača, platiće je 18,50 evra. U prodaju je pušteno i 5.555 promotivnih karata, po ceni od pet evra.