Foto: Marina Lopi

Prvi čovek fakulteta Političkih nauka o razlozima napada na njega

Dekan FPN Ilija Vujačić: I ranije je bilo pritisaka da se povučem!

Napadači su mi prišli s leđa na ulici. Udarali su me i pokušali da me zaslepe suzavcem. Pre dva meseca sam upozoren da mi se sprema napad, rekao profesor

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Ilija Vujačić, dekan Fakulteta političkih nauka, rekao je juče da se na njega već duže vreme vrše pritisci da se povuče s te funkcije i da je napadnut jer je posao obavljao profesionalno. - Napali su me u subotu oko deset časova. Prišli su mi s leđa dok sam se vraćao s pijace. Zadali su mi po dva udarca u ruke i pokušali suzavcem da me zaslepe, ali u tome nisu uspeli jer su već krenuli da beže - rekao je Vujačić. - Mladiće koji su me napali video sam sat ranije u svojoj ulici, ali tome nisam pridavao značaj - dodao je. Govoreći o pritiscima koje je trpeo, Vujačić je rekao i da ga je pre dva meseca pozvao poznanik, koji mu je rekao da se protiv njega sprema medijska kampanja i da postoji mogućnost da bude izložen i fizičkom napadu. On je demantovao da je kao moguće nalogodavce označio prof. Branka Vasiljevića, Slavišu Orlovića i Zvonka Gobeljića. Do zabune je, navodi, došlo jer ga je policija pitala da li je s nekim u sporu i on je pomenuo desetak imena, ali nije njih apostrofirao kao nalogodavce.Sve stranke juče su osudile napad na Vujačića. (R. K.)

Privedeni UHAPŠENA JOŠ DVA MLADIĆA Beogradska policija uhapsila je juče N. P. (20) i jednog sedamnaestogodišnjeg maloletnika zbog sumnje da su učestvovali u napadu na dekana Vujačića. Ranije su uhapšeni V. M. (21) i U. M. (21), koji su takođe izvedeni na saslušanje pred dežurnim zamenikom Drugog osnovnog javnog tužilaštva.