Foto: Wikipedia

Objavili oglas

TOLIKO KOŠTA I LUKSUZNIJA VILA: Austrija prodaje kasarnu za 33 miliona evra!

Kasarna se prostire na površini od 40 hektara i u njoj se nalazi 100.000 kvadratnih metara već izgrađenih objekata

Austrija
> 20:06h

BADEN - Vojna kasarna Martinek u opštini Baden, u Donjoj Austriji, prodaje se putem interneta za 33,1 milion evra, objavio je austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF).

Oglas je objavljen na jednom poznatom austrijskom kupoprodajnom portalu, a objavila ga je SIVBEG, državna firma specijalizovana za prodaju vojnih objekata i nekretnina.

Kasarna se prostire na površini od 40 hektara i u njoj se nalazi 100.000 kvadratnih metara već izgrađenih objekata. Neko vreme je bilo reči da se kasarna pretvori u prihvatilište ratnih izbeglica, međutim, od te odluke se odustalo.

Poređenja radi, prodajna cena od 33,1 milion evra, je u rangu sa cenama luksuznih vila u francuskom San Tropeu (Saint Tropez) ili elitinih kuća Kaliforniji (SAD).

Podsetimo, firma SIVBEG, od koje 55 odsto pripada Republici Austriji, a 45 odsto Udruženju državnih nekretnina (i ovo udruženje pripada državi), od 2006. godine bavi se prodajom vojnih nekretnina koje se više ne koriste.

Osim kasarni tu su i rezidencije austrijskih vojnih atašea u inostranstvu, skladišta municije, poligoni za vojne vežbe, i streljane. SIVBEG je do sada ukupno prodao 141 nekretninu za 262,4 miliona evra.

Kasarna se prostire na površini od 40 hektara