Foto: KURIR

Tužilaštvo

NALOŽENO NOVO VEŠTAČENJE: Turčin nije kriv za stravičan udes na Kružnom putu?

Za udes, u kom je život izgubilo petoro mladih ljudi, tereti se turski državljanin Er Islami (56), koji je u pritvoru

Crna Hronika
> 21:48h

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je komisiji sudskih veštaka saobraćajno - tehničke struke da izvrši novo veštačenje stravične saobraćajne nezgode koja se dogodila krajem oktobra na obilaznici, nedaleko od hotela „1.000 ruža“, pišu Novosti. Za udes, u kom je život izgubilo petoro mladih ljudi, tereti se turski državljanin Er Islami (56).

U naredbi za novo veštačenje, Tužilaštvo zahteva od veštaka da utvrde odgovornost svih učesnika ove saobraćajne nesreće. - Potrebno je, zatim utvrditi sve prostorno-vremenske analize, brzine kretanja, kao i tehničke mogućnosti za eventualno izbegavanje nesreće, sa posebnim osvrtom na propuste svih učesnika - navodi se u naredbi.

Iz Tužilaštva napominju da im još nisu dostavljeni obdukcioni zapisnici, kao ni rezultati toksikoloških analiza od strane Instituta za sudsku medicinu.

Vozač kamion Er Islam, Foto: Kurir

Stravičan udes dogodio se na obilaznici oko Beograda, kada je kamion kojim je upravljao Islami direktno udario u „reno klio“ u kom su se nalazila trojica mladića i dve devojke, Kristijan Fazlija (21), Sead Kruezi (20), Daniel Marinković Dominković (22) i Isidora Demiri (19) i Valentina Mihailović (19).

Putničko vozilo se kretalo iz pravca naselja Resnik, a šleper je dolazio iz suprotnog smera. Od siline udarca, dvoje mladih je ispalo iz automobila, dok je troje ostalo u smrskanom vozilu. Četvoro njih poginulo je na mestu, dok se njihova drugarica Valentina Mihailović, desetak dana u Urgentnom centru borila za život. Nažalost, i ona je usled zadobijenih povreda, preminula prošle nedelje.

U međuvremenu, Islamiju, koji je osumnjičen za izazivanje nesreće, određen je pritvor do 30 dana. Pred istražnim organima branio se „da je pokušavao da izbegne auto, koji je krivudao putem“. S druge strane, prvi nalazi iz istrage, pokazali su i to da je vozač šlepera, iz još nepoznatih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u „reno“. Turskom državljaninu je na mestu tragedije urađen alko-test, koji je pokazao da nije bio u alkoholisanom stanju. Ali, još postoji sumnja da je Islami možda izgubio kontrolu nad vozilom jer je zaspao za volanom.

(Večernje novosti)