Foto: Rojters, Profimedia

Zlostavljač

SILOVAO DEVOJKE, SAD ZAVRŠAVA KARIJERU: Bil Kozbi otkazao sve nastupe!

U međuvremenu su mediji otkrili da je komičara još 2004. tužilo 13 žena zbog seksualnog zlostavljanja, ali da je slučaj zataškan tako što im je Kozbi platio odštetu

Pop kultura
> 15:40h

NJUJORK - Bil Kozbi, zvezda nekada veoma popularne serije "Kozbi šou", otkazao je sve nastupe u svetlu novih optužbi za seksualno zlostavljanje. Kako prenosi AP, američki komičar je otkazao standup nastupe u Las Vegasu i Tusonu, kada je u javnost izašlo nekoliko žena trvdeći da ih je on silovao. Protekle sedmice, Kozbi je otkazao i nekoliko intervjua i gostovanja kao i najavljene projekte sa TV mrežom NBC i Netfliksom.

Slavni komičar je do maja 2015. imao zakazano 36 nastupa i u pripremi nekoliko novih projekata. Kozbi se našao u središtu medijske pažnje kada su tri žene - novinarka Džoan Taršis, manekenka Dženis Dikinson i umetnica Barbara Boumen ispričale u javnosti svoje traumatično iskustvo, navodeći da ih je glumac svojevremeno seksualno iskoristio.

Iako je u saopštenju, objavljenom prošle nedelje, negirao sve optužbe, ovaj negativni publicitet mogao bi 77-godišnjeg Kozbija da košta dalje karijere. U međuvremenu su mediji otkrili da je komičara još 2004. tužilo 13 žena zbog seksualnog zlostavljanja, ali da je slučaj zataškan tako što im je Kozbi platio odštetu.