Nepoštovanje

SRAMOTA BRAĆE GRKA: PAOK odbio da utakmica počne minutom ćutanja za Marka Ivkovića

Meč između košarkaša PAOK-a i Olimpijakosa trebalo je da počne odavanje pošte ubijenom navijaču Crvene zvezde, ali su košarkaši solunskog kluba zapretili da će ako tako bude izaći sa terena

Košarka
> 00:00h

Pre utakmice protiv Olimpijakosa, košarkaši PAOK-a i zvaničnici lige odbili su da minutom ćutanja odaju poštu pristalici Crvene zvezde Marku Ivkoviću, ubijenom u Istanbulu u petak, pre utakmice košarkaške Evrolige Galatasaraj - Crvena zvezda.

"Klub iz Soluna ne poštuje ubijenog navijača", naslov je vesti u grčkim medijima kojima se opisuje scena pred meč Olimpijakosa i crno-belih iz Soluna.

Neki grčki mediji navode i da je odbijanje bila odluka samo PAOK-a, uz sramno obrazloženje kluba da bi zbog minuta ćutanja košarkaši u crno-belom napustili teren.

Marko Ivković ubijen je u petak u Istanbulu, ispred hale "Abdi Ipekči", a ovog vikenda će sve utakmice turske lige početi minutom ćutanja.

Telo stradalog navijača Crvene zvezde stiglo je u Srbiju u subotu uveče, kada je u centru grada održan veliki i miran skup u znak sećanja na njega.

Sahrana će biti organizovana u ponedeljak, na Bežanijskom groblju.