Foto: Čitalac 021.rs

Novi Sad

SUSPENDOVAN: Vozač Hitne ambulantnim kolima prevozio kupus?!

Novosađanin koji je poslao fotografiju navodi da je ona nastala u petak, ispred firme "Elektroreklam" na Novosadskom putu u Veterniku

Srbija
> 00:00h

NOVI SAD - Radnik Hitne pomoći fotografisan je u Novom Sadu kako ambulantnim vozilom prevozi kupus. U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć su potvrdili da je reč o njihovom vozilu i da je vozač sankcionisan. Doktorka Mirjana Bursać kaže da će Etički odbor Zavoda doneti odluku o ovom slučaju, kao i da pacijenti nisu bili ugroženi, jer je ovo bilo transportno, a ne urgentno vozilo.

- Na spornoj fotografiji nalazi se vozač sanitetskog transporta Zavoda. S obzirom da se Zavod bori protiv zloupotrebe korišćenja službenih vozila, prošle godine je uveden pravilnik o njihovom korišćenju, te se svaki prekršaj sankcioniše. Ovaj vozač će biti suspendovan do daljeg, odnosno dok Etički odbor Zavoda ne utvrdi pravo stanje stvari i ne donese odgovarajuće mere. Napominjemo da nije bilo u pitanju vozilo urgentne ekipe, tako da Novosađani nisu ni u jednom momentu bili oštećeni u pružanju hitne medicinske pomoći - kaže doktorka Bursać.

Novosađanin koji je poslao fotografiju navodi da je ona nastala u petak, ispred firme "Elektroreklam" na Novosadskom putu u Veterniku. "Vozilo se tu parkiralo, a iz njega je izašao čovek u odelu Hitne pomoći. Prišao je prikolici i uzeo jedan džak. Uneo je u kombi i potom otišao. Mislim da niko više nije bio sa njim u kolima", priča za 021.rs autor fotografije za koju kaže da je nastala u 09.37 ujutru.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se službena vozila koriste za prevoz kupusa. Naime, prošle godine je tako uhvaćen radnik Ministarstva finansija, koji je posle suspenzije vraćen na posao.

(021.rs)