Foto: Zorana Jevtić

Tragedija na Adi Huji

Vozač auta smrti celu noć urlao u ćeliji, Milica tražila da ide kod Bebe

Dušan Jovanović koji je vozio BMW u kome je stradalo troj mladih bio je uznemiren i u stanju šoka Vrištao je i urlao u ćeliji tokom noći, pa je policija nekoliko puta morala da ga umiruje, ali je, na saslušanju kod tužioca se smirio i mirno odgovarao na sva pitanja

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Rezultati analiza pokazuju da Dušan Jovanović (19), koji je vozio BMW kada su poginuli Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) na Adi Huji, nije bio pod dejstvom narkotika. On je priznao na saslušanju u Višem tužilaštvu da je vozio pijan i bez dozvole i da je imao samo položen test PSP (poznavanje saobraćajnih propisa). Takođe i da je pre kobne vožnje, BMW, čiji je vlasnik, vozio dva ili tri puta po gradu. Utvrđeno je da je imao 0,85 promila alkohola u krvi, što znači da je bio svestan postupaka.

Jovanović je, saznajemo, u policiji bio uznemiren i u stanju šoka. Vrištao je i urlao u ćeliji tokom noći, pa je policija nekoliko puta morala da ga umiruje. Međutim, na saslušanju kod tužioca se smirio i mirno odgovarao na sva pitanja, kaže izvor upoznat sa istragom.

Jovanović je u tužilaštvu, osim priznanja da je dva-tri puta i pre nesreće vozio bez dozvole po gradu, kao i da je previše popio, ispričao da je mladić Miloš Janković sam insistirao da uđe u gepek. - Ne sećam se trenutka uletanja u reku - rekao je Jovanović, kome je određen pritvor do mesec dana.

BMW sa šestoro mladih uleteo je u Dunav u petak u 3.50 ujutru na Adi Huji. Iz potopljenog automobila osim vozača uspeo je da izađe sa suvozačkog mesta Luka Višnjić (20), sin Olje Bećković, koji se oporavlja, kao i Milica Jokić (18). Na zadnjem sedištu su se udavili Nemanja i Anastasija, dok je Miloš umro u gepeku.

- Kao da nam je malo jada i bede! Dete nije sposobno da priča, samo plače - kaže deda Milice Jokić (18).

Miličin deda Milorad Jurišić zamišljeno je prelazio ulicu kada nas je primetio i upitao koga tražimo.

- To je moja unuka. Neće kod lekara, u jako je lošem stanju i sve vreme traži da ide kod Bebe, tako su zvali Anastasiju - priča Milorad.

(Blic)