Foto: Fonet

brojne teme za raspravu

Nikodijević za petak zakazao sednicu Skupštine grada Beograda

Na dnevnom redu će se naći Predlog odluke da se premijer Narodne Republike Kine Li Kećiang proglasi za počasnog građanina Beograda, kao i nekoliko predloga planova i predloga o izradi planova detaljne regulacije

Beograd
> 20:58h

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za petak, 28. novembar, u 10 časova Desetu sednicu Skupštine grada koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6 (sala 10 u prizemlju).

Na dnevnom redu će se naći Predlog odluke da se premijer Narodne Republike Kine Li Kećiang proglasi za počasnog građanina Beograda.

Odbornici će odlučivati i o nekoliko predloga planova i predloga o izradi planova detaljne regulacije. Tako će razmatrati Predlog plana za deo autoputske i železničke obilaznice oko Beograda sa drumsko-železničkim mostom preko Dunava.

Na ovoj sednici Skupštine je i Predlog plana detaljne regulacije naselja „Grmovac” u opštini Zemun.

Na sednici Skupštine grada odbornici će razmatrati i Predlog odluke o određivanju zona na teritoriji grada Beograda i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o određivanju zona za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu, 2015. godinu, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o izmenama i dopunama Statuta JKP „Beograd-put”.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o podizanju spomenika Isidori Sekulić u parku na uglu ulica Andre Nikolića i Petra Čajkovskog i Predlog rešenja o obrazovanju Odbora za podizanje spomenika Isidori Sekulić.

Na sednici Skupštine grada, po skraćenom postupku, odlučivaće se o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač

Grad Beograd, kao i o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritopriji Grada Beograda.