Foto: Beta Ap

Optužuje saveznike

PREDSEDNIK TURSKE ERDOGAN: Amerikanci uživaju da gledaju mrtvu muslimansku decu!

Ubijanje dece i borba sa zemaljama Zapada može se okončati jedino ako se islamske zemlje ujedine, zaključuje turski predsednik

Planeta
> 07:14h

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Amerikanci uživaju da gledaju mrtvu muslimansku decu i dodao da su zapadne zemlje samo lažni prijatelji muslimanskom svetu.

Redžep Tajip Erdogan rekao je da zapadnjaci žele da unište muslimanske zemlje i što je pre moguće iskoriste bogatstva Bliskog istoka, piše Vašington tajms.

"Verujte mi, oni nas ne vole. Navodno nas posmatraju kao prijatelje, a žele nam smrt, i uživaju u tome da gledaju kako naša deca umiru. Koliko dugo još treba da ignorišemo tu činjenicu?", upitao je turski predsednik.

Erdogan je, tokom sastanka Stalnog komiteta za ekonomsku i privrednu saradnju islamskih zemalja, podvukao da nemuslimanske zemlje Zapada samo ostvaruju svoje interese na Bliskom istoku i dodao da je njihov jedini cilj da prisvoje i ekspolatišu mnogobrojna istočnjačka bogatstva.

"Ja otvoreno govorim, a to je jedini način da rešimo probleme. Stranci vole našu naftu, zlato i dijamante, i svakako jeftinu radnu snagu islamskog sveta. Ali naravno, oni vole i sukobe, svađe i borbe na Bliskom istoku", istakao je Erdogan.

Ubijanje dece i borba sa zemaljama Zapada može se okončati jedino ako se islamske zemlje ujedine, zaključuje turski predsednik.