Foto: Fejsbuk

Evropsko prvenstvo

SRPKINJA POJAČALA VATRENE: Psiholog Bojana Jeličić pomaže hrvatskoj reprezentaciji

Bojana je sa Srbijom igrala finale Svetskog prvenstva i polufinale Evropskog

Ostali sportovi
> 14:50h

Doskorašnji psiholog ženske i muške rukometne reprezentacije Srbije Bojana Jeličić u narednom periodu biće član stručnog štaba ženske rukometne reprezentacije Hrvatske.

Hrvatska je domaćin Evropskog prvenstva koje počinje 7. decembra.

Hrvatska je svrstana u grupu C, a za rivale u Varaždinu će imati selekciju Švetske, Nemačke i Holandije. Srbija će prvu Fazu šampionata igrati u Osjeku protiv Crne gore, Francuske i Slovačke.

Sportski psiholog Bojana Jeličić je radila sa muškom i ženskom reprezentacijom Srbije ali žene, kako kaže, razume bolje. Sa Bojanom u stručnom štabu Srbija je imala najbolje rezultate, a sada će njena stručna pomoć biti korisna u redovima rukometašica koje nose dres Hrvatske. Srpkinje su na Evropskom takmičenju igrale polufinale, a prošle godine su bile vice prvakinje sveta. Posao kojim se bavi iziskuje veliki napor, pa tako i nije čudo što je posle prvog rada u reprezentaciji sa devojkama Srbije izgubila 8. kilograma. "Kada radim u grupama, onda devojkama pripremim kratke video snimke za motivaciju, a radim i individualno." Motivacioni govori po nekada imaju i ekstreman naslov kao i priča koju je Bojana ispričala devojkama Srbije. "Jednom sam igračicama Srbije rekla: "Snaga koju žena ima u sebi nema ni jedan muškarac." Onda sam im kao primer navela ženu koje je podigla traktor kako bi spasila svoje dete. To muškarac ne može."

(24 sata)