SNIMAJU NOVI film o agentu 007

POTVRĐENO: Najveći Bondov neprijatelj biće Austrijanac Kristof Valc!

Dvostruki oskarovac dobio je ulogu glavnog negativca u najnovijem filmu o najpoznatijem tajnom agentu Džejmsu Bondu. Mnoge scene biće snimane na atraktivnim lokacijama u Austriji

Austrija
> 01:16h

BEČ - Bečki glumac Kristof Valc (Christoph Waltz), igraće glavnog negativca u novom, 24. po redu, filmu o Džejmsu Bondu, najpoznatijem tajnom agentu. Ovo je potvrđeno na današnjoj konferenciji za novinare u Londonu.

„Valc je izuzetan glumac. Presrećan sam što će biti deo naše glumačke ekipe“, izjavio je nakon objavljivanja ove informacije Samjuel Mendes, režiser novog filmskog nastavka o tajnom agentu 007 koji je režirao i prethodni film o Džejmsu Bondu "Skyfall" iz 2012.

Neke od spektakularnih scena filma biće snimane u Austriji. Producenti su već zakupili čitav hotel Tufbad (Tuffbad) u Sv. Lorencenu u koruškoj dolini Lezah (St. Lorenzen, Lesachtal), kao i neke objekte u mestašcu Obertilijah (Obertilliach) u Istočnom Tirolu.

omiljena lokacija filmadžija... Istočni Tirol

Istočni Tirol je omiljen među filmskim stvaraocima, jer je slabo naseljen, sa mnogim planinskim vrhovima višim od 3.000 metara, mnogo snega i sunca. Reč je o najsunčanijem području Austrije. Tu će biti podignut čitav mali kontejnerski grad za filmsku ekipu, kao i kulise i kuće koje će u pojedinim scenama odleteti u vazduh.

Snimanje bi trebalo da počne do kraja godine, a očekuje se da novi nastavak filma o Džejmsu Bondu publika vidi na jesen 2015.Britanski glumac Denijel Krejg (Daniel Craig) igraće i ovog puta tajnog agenta 007, dok će se u ulogama Bondovih devojaka naći Monika Beluči i Lea Sejdu (Lea Seydoux). Šefica tajne britanske službe, odnosno osobu kodnog imena „M“ i ovoga puta je Džudi Denč (Judi Dench).

Dvostruki oskarovac

Austrijski glumac Kristof Valc dvostruki je dobitnik Oskara, a pre par dana je dobio i svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu. Postao je slavan poslednjih godina i dobio najviše međunarodne filmske nagrade zahvaljujući ulogama u filmovima Kventina Tarantina Prokletnici (Inglorious Basterds) i "Đangova osveta" (Django Unchained). Valc je jedan od troje glumaca koji su dvaput osvojili Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmovima istog režisera.