Foto: Nemanja

Zloupotreba u apokaliptičnom gradu

BRUKA U MAJDANPEKU: U crkvi sveće pet puta skuplje!

Građani tvrde da su zbog nedostatka sveća u prodavnicama morali papreno da ih plaćaju u hramu Svetih apostola Petra i Pavla

Srbija
> 00:00h

BEOGRAD - Građane Majdanpeka, koji su četiri dana bili bez struje, vode i grejanja snašlo je niz muka, a ono što je dodatno sve šokiralo je nečuveno poskupljenje sveća u lokalnoj crkvi - cena im je bila 20 dinara, a sada se prodaju po 100! - Kad su sveće rasprodane u prodavnicama, krenuli smo da ih kupujemo u crkvi, one male voštane koštaju 100 dinara, a velike, slavske se prodaju po 300 dinara! Rekli su nam da su to regularne cene, ali znam da su te male koštale dvadesetak dinara - javio nam se ogorčeni građanin Majdanpeka, a tokom dana smo dobili još pritužbi iz tog grada na ovu temu.

Danima bez struje i grejanja... Majdanpečani

Gore po sedam dana Vlado Vuković, sveštenik Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Majdanpeku, oštro negira da su sveće poskupele. - Nikakvog poskupljenja nije bilo. Voštane sveće su oduvek bile po toj ceni i to može da se proveri, a ja tvrdim pred Bogom i ljudima da niko nije uradio nikakvu zloupotrebu. Slavska sveća koja košta 300 dinara može da gori sedam dana i sedam noći, pa ta cena i nije visoka. Onaj ko tvrdi da su sveće poskupele verovatno davno nije ušao u crkvu - priča otac Vuković i dodaje da su pojedincima koji nisu imali novac sveće poklanjali.

Bez krivičnih dela Kontrolom tržišne inspekcije utvrđeno je da su maloprodajni objekti u Majdanpeku snabdeveni dovoljnom količinom osnovnih životnih namirnica i da u njima nije bilo zloupotreba. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da nije izvršeno nijedno krivično delo na teritoriji te opštine.

Izvređali ga VELJO, BOLJE DA NISI NI DOLAZIO! Iako je situacija u Majdanpeku danima apokaliptična, Velja Ilić, ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, pojavio se tek juče, a građani su ga dočekali s negodovanjem. - Gde si bio dosad?! Bolje da nisi ni došao kad se tek sada pojavljuješ. Možeš slobodno i da odeš! - vikali su razljućeni Majdanpečani. Još se radi NAPOKON STIGLA STRUJA U Majdanpek je juče po podne napokon stigla struja. Ekipe Elektromreže Srbije uspele su da premoste kvarove nastale u ponedeljak na dalekovodima usled ledene kiše, snega i jakog vetra. Monteri će ostati u ovom gradu za slučaj da ponovo dođe do havarije.