Foto: Printskrin

Neverovatna izjava bivšeg irskog fudbalera

(VIDEO) KIN O BRUTALNOM GAŽENJU SAUTGEJTA: Sam je kriv, dobio je šta je tražio!

Kin je u aprilu 1995. godine na utakmici polufinala FA kupa između Mančester junajteda i Kristal Palasa (2:0) dobio direktan crveni karton, pošto je nagazio Sautgejta

Fudbal
> 20:00h

LONDON - Bivši irski reprezentativac Roj Kin izjavio je da najviše žali što je namerno nagazio Gareta Sautgejta, ali je istakao da je nekadašnji engleski fudbaler dobio ono što je tražio. Kin je u aprilu 1995. godine na utakmici polufinala FA kupa između Mančester junajteda i Kristal Palasa (2:0) dobio direktan crveni karton, pošto je nagazio Sautgejta.

http://www.youtube.com/watch?v=NKQr9h5MB0w
"Verovatno najviše žalim za tim. Međutim, Geret je na mene divljački startovao. Toga se niko ne seća. Dobio je samo žuti karton, a trebalo je da dobije zatvorsku kaznu od najmanje dva meseca. U mojoj reakciji bilo je elemenata samoodbrane. Sautgejt je sam krivi. Rekao sam mu najbolji mogući savet. Bekovi bi posle starta trebalo da ostanu na nogama", rekao je Kin u razgovoru za britanske medije. Kin je na terenu bio žestok, a prema protivničkim igračima nije imao milosti. On je 2001. na meču Junajteda i Sitija brutalnim startom okončao karijeru Norvežaninu Halandu, koji je tom prilikom teško povredio koleno. Irac je čekao četiri godine da vrati Halandu za start zbog kojeg je morao da propusti deo sezone 1997/1998. Haland je tada igrao za Lids i teško je povredio Kina.
http://www.youtube.com/watch?v=p_st29mlQwU
"Nisam žalio. Čak ni kasnije u svlačionici. J... ga. Sve se vraća, sve se plaća. Dobio je ono što je zaslužio. Oko za oko", otkrio je Kin u autobiografiji. Kin (43) je u karijeri igrao za Notingem Forest, Mančester junajted i Seltik. Po završetku igračke karijere trenirao je Sanderlend i Ipsvič, a bio je pomoćni trener u selekciji Irske i Aston Vili.
http://www.youtube.com/watch?v=Mlc5D8E4irM