Foto: Printscreen Vienna.at

POTRAGA ZA BOŽIĆNIM DRVETOM

ZA SVAČIJI DŽEP: U Beču će se od petka jelke prodavati na 285 mesta!

Cena za domaće jelke kreće se od 10 do 28 evra po dužnom metru, dok se plava smreka može nabaviti po ceni između 8 i 24 evra

Austrija
> 02:28h

BEČ - Bečlije će od petka, 12. decembra, na 285 prodajnih mesta moći da kupe jelke za božićne i novogodišnje praznike. Sva prodajna mesta će raditi svakodnevno od 8 do 20 sati.U Beču se godišnje proda oko 400.000 jelki, koje nudi oko 1.000 austrijskih uzgajivača ovog drveća. I ove godine u ponudi će se naći razne vrste ovog zimzelenog drveća, od običnih, domaćih jelki, do danskih smreka (omorika).

Iako smreke imaju jači i upečatljiviji miris, među Bečlijama, zbog svoje jarke boje i tupih iglica, najpopularnije su obične jelke. Same cene božićnih jelki ostale su gotovo nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, a nju određuje kvalitet, odnosno izgled samog drveta. Cena za domaće jelke kreće se od 10 do 28 evra po dužnom metru, dok se plava smreka može nabaviti po ceni između 8 i 24 evra po dužnom metru.

Između ostalih, mnoga prodajna mesta će se kao i prethodnih godina nalaziti na privatnim autoparkiralištima, ispred velikih trgovačkih lanaca građevinske opreme, ispred pojedinih stanica metroa, kao i na mnogobrojnim trgovima širom bečkih opština. Jedna od možda najpoznatijih lokacija sigurno je na Grabenu, u prvoj bečkoj opštini.Međutim zbog same lokacije, ali i kvaliteta i veličine jelki koje se tamo prodaju, kupci, koji baš tu žele da kupe svoju božićno drvo, moraće malo dublje da zagrabe u džep.