Foto: Huncro2014.ehf-euro.com

Naše reprezentativke imale slab dan

LAVICE POJELE ORLICE: Rukometašice Srbije poražene od Crne Gore na startu EP

Srbija će u sredu od 18,00 sati igrati protiv Francuske, a u petak naša selekcija će se sastati sa Slovačkom

Ostali sportovi
> 17:28h

OSIJEK - Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Crne Gore rezultatom 22:19 (10:8) u meču prvog kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Osijeku. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Andrea Lekić sa šest golova, dok je Biljana Bandelier dodala četiri. Lekićeva je igrala samo u drugom poluvremenu. U pobedničkom timu najbolje su bile Bulatović, Lazović i Knežević, koje su postigle po pet golova. Francuska je ranije danas pobedila Slovačku 21:18. Srbija će u sredu od 18,00 sati igrati protiv Francuske, a u petak naša selekcija će se sastati sa Slovačkom. Plasman u narednu fazu izboriće po tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe. Srbija je pre dve godine osvojila četvrto mesto na EP, a prošle godine bila je druga na SP. TOK UTAKMICE

Foto: huncro2014.ehf-euro.com

II poluvreme

Srbija je počela loše drugo poluvremene sa dve pogođene stative. Međutim, Andrea Lekić je uspela da postigne prvi gol i da smanji vođstvo Crne Gore na 10:9. Naša selekcija je pri vođstvu Crne Gore od 11:10 imala priliku za izjednačenje, ali Srbija nije realizovala napad. Crnogorke su to kaznile i povele 12:10. Srbija je u 39. minutu izjednačila na 12:12, a potom je imala i priliku da povede. Igralo se potom gol za gol. Crna Gora je potom iskoristila greške našeg tima i u 44. minutu povela 16:14. Naše su bile nemoćne, a prednost Crne Gore je u 46. minutu bila 18:15. Nije pomogao ni tajm-aut, a Srbija je u 50. minutu gubila 20:15. Naša selekcija je u 54. minutu smanjila na 20:18. Međutim, Crna Gora je uspela da odbrani prednost i da zasluženo stigne do pobede.
Foto: huncro2014.ehf-euro.com

I poluvreme

U prva dva minuta nije bilo golova na obe strane. Srbija je prva došla u vođstvo u 4. minutu preko Stepanovićeve. Crnogorke su potom izjednačile na 1:1. Crna Gora je iskoristila greške našeg tima i u 7. minutu povela 3:1. Minut kasnije bilo je 4:1 za Crnogorke, a selektor Srbije Saša Bošković je zatražio tajm-aut. Naša selekcija je zaigrala angažovanije i u 18. minutu smanjila na 5:3. Srpkinje su propustile napad da smanje na minus jedan. Crnogorke su sa sedmerca povele 6:3. Srbija je smanjila na 6:4, a onda je Crna Gora sa sedmerca povela 7:4. Srbija je u 24. minutu smanjila na 7:6. Međutim, Crnogorke su ponovo otišle na plus 2, 8:6. Crna Gora je u 28. minutu povela 10:7. Međutim, Srbija je na poluvremenu gubila sa 10:8.

Foto: huncro2014.ehf-euro.com

TOK UTAKMICE Uoči početka utakmice intonirane su himne dve zemlje.

Bošković: Imaćemo veliki problem sa srednjim bekom

Selektor reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je da očekivao tešku utakmicu sa Crnom Gorom. "Uspeli smo da odigramo u pojedinim momentima nešto kvalitetnije, s obzirom na dosta povređenih igračica, a onda nas je zadesio peh da ostanemo bez još jednog srednjeg beka. Crna Gora zna šta radi, ima trenera tokom cele godine, a mi smo selektori sedam dana pred prvenstvo i nije lako. Andrea nije trebala da igra, ali je pokazala veliku želju. Imaćemo veliki problem sa srednjim bekom", rekao je Bošković. Pivotmen rukometne reprezentacije Srbije Dragana Cvijić izjavila je posle poraza od Crne Gore da je pobedio bolji, a da se njena ekipa potrudila i da sada mora da razmišlja o narednom protivniku. "Ništa... Bolji protivnik je pobedio, nemam šta da kažem. Dali smo sve od sebe. Potrudili smo se, nismo uspeli, idemo dalje. Moramo sada da mislimo o Francuskoj i to je to", rekla je uplakana Cvijićeva, koja je posle utakmice otišla da snimi povređenu šaku. Bek reprezentacije Srbije Sanja Damnjanović ocenila je da je njena ekipa tek u drugom poluvremenu odigrala bolje u napadu. "Dosta smo primili golova od pivomena, od koga smo najmanje očekivali, ali to tako uvek bude. Neću da komentarišem suđenje. Biće bolje, glavu gore. Ko zna zašto je ovo dobro. Nije moglo bolje. Kako su svi govorili da ćemo da izgubimo 15, 20 razlike da izgubimo... Naravno da nismo zadovoljni. Mislim da nismo imali toliko tehničkih grešaka, koliko je bilo probijanja", rekla je Damnjanović. Levi bek reprezentacije Srbije Biljana Bandelier žali zbog poraza. "Očekivano teška utakmica. Žao mi je što smo izgubili. Kada smo pronašli agresivnost u odbrani, nedostajala je koncentracija u napadu. Pokušaćemo da to sredimo za ovaj jedan naredni trening pred narednu utakmicu. Okrećemo se sledećim utakmicama. Idemo dalje. Znamo dobro Francuskinje. Imamo nekoliko igračica u Francuskoj. Sigurna sam da će biti teško kao i večeras. Moramo da ih pobedimo, treba nam pobeda", rekla je naša reprezentativka. Selektor reprezentacije Crne Gore Dragan Adžić bio je zadovoljan pobedom. "Očekivano težak meč, kvalitetna Srbija. Čestitao bih im, jer su uspeli da sa toliko povređenih igrača pruže ovakvu partiju. Pokazale su karakter i kvalitet. Ujedno sam zahvalan mojim igračicama što su uspele da se izbore sa svim stvarima i ostvare veliku pobedu protiv velikog protivnika", rekao je Adžić. Jedna od najboljih igračica Crne Gore Katarina Bulatović naglasila je da je prva utakmica najteža i da se njena ekipa namučila protiv Srbije. "Presrećna sam što smo pobedile. Verujem da ćemo preneti dva boda. Nismo igrali sjajno, ali to se očekivalo, jer je prva utakmica. Bilo je puno grešaka, koje ćemo gledati da ispravimo u narednim mečevima", rekla je Bulatović.