Najbližima potpisao ugovore za period od 5. do 31. decembra

ŠAMPION KORUPCIJE: Ženi, prijateljima i kumu unapred izdao rešenja o prekovremenom radu

Direktor valjevskih vrtića Zlatomir Marković kao razlog za svoju odluku naveo „višu silu“, a na osnovu nje plate im mogu biti povećane za 26 odsto

Društvo
> 09:38h

VALJEVO - Direktor valjevskih vrtića Zlatomir Marković podelio je svojoj ženi, kumovima i prijateljima rešenja o prekovremenom radu unapred! U rešenjima koja su doneta za period od 5. do 31. decembra kao razlog za prekovremeni rad pominje se čak „viša sila“. Privilegiju da unapred dobiju rešenja o prekovremenim satima ima 20 ljudi zaposlenih u valjevskim vrtićima, a na osnovu izdatih rešenja njima decembarska plata može da bude povećana za čak 26 odsto. Na ovom spisku nema vaspitačica. - Među odabranima su žena direktora, koja je trenutno na odmoru, kum, koji radi na poslovima domara, kuma, koja je servirka, zaposleni u administraciji i novozaposleni pravnik. Niko od njih od 5. decembra dosad nije ostao duže na radnom mestu - kažu zaposleni u PU „Milica Nožica“, koji su revoltirani odlukom direktora da nagradi svoje „poslušnike“. U dostavljenim rešenjima o prekovremenom radu navodi se da je „radnik dužan da radi duže u slučaju iznenadnog povećanja obima posla, u slučaju više sile i u drugim slučajevima“. Ovo nije prvi Markovićev skandal. Ostaće upamćen po salmoneli u vrtićima, od koje je obolelo više od 50 mališana, kao i po činjenici da ima čak tri sekretarice, od kojih je jedna njegova žena! (S. S. S.)

Direktor Marković MENI SU SVI RADNICI ISTI! Zlatomir Marković kaže da je odluka o prekovremenom radu doneta jer je procenjeno da će pojedine službe imati povećani obim posla. On nije mogao da objasni zašto je na spisak stavio osobe koje su trenutno na bolovanju ili odmoru: Što se tiče drugih optužbi, za mene su svi radnici isti, a supružnici i prijatelji smo posle 15 časova.