Uskoro priča o odrastanju mališana iz sirotišta

NASLEDNICI: Tanja, Miša i Marko sa svojom decom na filmu

Usko vezani U prvom srpskom 3D ostvarenju „Peti leptir“ naslednici Boškovićeve, Janketića i Nikolića tumače likove svojih roditelja iz mladosti

Pop kultura
> 00:00h

Prvi srpski 3D film „Peti leptir“, reditelja Milorad Milinkovića Debelog, okupio je zanimljivu glumačka ekipu, koja će prošetati crvenih tepihom 23. decembra na premijeri u Sava centru. U ostvarenju snimljenom prema bestseleru Uroša Petrovića prvi put se na velikom platnu zajedno pojavljuju slavna glumačka imena sa svojom decom. Uloge su dobili Tanja Bošković i njena ćerka Lana Karaklajić, Mihailo Janketić i njegov sin Marko, kao i Marko Nikolić i njegova mezimica Mina. Deca i njihovi slavni roditelji nemaju zajedničkih scena jer tumače uloge iz različitih epoha.

Ponosan na sina... Miša i Marko Janketić

- Snimanje ću pamtiti po divnoj energiji. Pojavljujem se u nekoliko scena kao mlada Melanija, a u zrelim godinama je igra moja majka. Trudila sam se da se prilagodim načinu na koji je ona zamislila svoj lik, a pošto nismo snimale istih dana, za sve konsultacije i nedoumice tu je bio reditelj - kaže Lana Karaklajić. Marku Janketiću angažman će ostati u sećanju po tome što je tumačio isti lik kao i njegov otac Miša. - U filmu imam malu ulogu i neku scenu koja traje pola minuta. Za mene je to bio samo jedan dan snimanja. Prvi put u karijeri imao sam priliku da igram lik Jovice Vuka, istu ulogu koji u starijim godinama tumači moj otac. „Peti leptir“ je zanimljiva priča i verujem da će publika doći da je pogleda - smatra Marko Janketić.

Imala od koga da uči... Mina i Marko Nikolić

Treće iznenađenje filma je studentkinja glume Mina Nikolić, naslednica Gige Moravca iz „Boljeg života“. - Ne bih govorio mnogo o svojoj ćerki. Ona treba sama da gradi svoj put - rekao je u intervju za produkciju Nikolić, dok Lanu nismo dobili za komentar. Film prati odrastanje dece iz sirotišta, koji otkrivaju da su povezani s tajanstvenim ljudima i providnim pticama.