Foto: Tanjug

Obišao radove

GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Privode se kraju radovi u Partizanskoj ulici

Svesni smo toga da radovi koji su u toku otežavaju svakodnevni život građanima i da mnogi trpe zbog trenutne situacije, ali isto tako, svesni smo i toga da su radovi bili neophodni i preko potrebni upravo zbog građana ovog dela grada, istakao je gradonačelnik Novog Sada

Srbija
> 09:24h

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da se privode kraju radovi u Partizanskoj ulici i da je od direktora JKP "Put" Željka Džakule dobio uveravanja da će radovi u toj ulici biti završeni do ponedeljka 15. decembra, te da će tokom tog dana ta ulica biti otvorena za saobraćaj.

Vučević je zajedno sa direktorom Zavoda za izgradnju grada Goranom Višnjićem i direktorom JKP „Put“ Željkom Džakulom obišao radove koje JKP „Put“ od 1. novembra izvodi na pojačanom održavanju Partizanske ulice.

"Najveći deo mehanizacije JKP „Put“ i najveći deo ljudstva tog preduzeća je usmeren na radove u Partizanskj ulici kako bi ona što pre bila puštena u saobraćaj. Svesni smo toga da radovi koji su u toku otežavaju svakodnevni život građanima i da mnogi trpe zbog trenutne situacije, ali isto tako, svesni smo i toga da su radovi bili neophodni i preko potrebni upravo zbog građana ovog dela grada", rekao je Vučević novinarima.

On je naglasio da istovremeno želi da se izvini građanima što im je svakodnevica bila otežana i što su, kako je kazao, trpeli u smislu funckionisanja i odvijanja redovonog života.

Po Vučevićevim rečima u 2015. godini pod nadzorom Zavoda za izgradnju grada biće preciznije koordinirano raskopavanje i radovi javnih gradskih preduzeća i biće strogo određena dinamika radova, kako bi građani što manje osetili promene i trpeli zbog rekonstrukcija na teritoriji grada.

Prema projektnom rešenju, predviđeno je da Partizanska ulica bude kompletno reparirana, odnosno naloženo je rušenje preostalog asfalta, nakon toga su usledili radovi na iskopu na dubini od 1,15 metara radi uklanjanja postojeće dotrajale posteljice i tamponskih slojeva, kao i zamena ivičnjaka sa obe strane trase.

Projektom pojačanog održavanja ove veoma opterećene ulice planirano je postavljanje tri asfaltna sloja, a danas je postavljen drugi asfaltni sloj od Sentandrejskog puta do Kosovske ulice.

U cilju poboljšanja stanja putne mreže, čine se maksimalni napori da radovi budu završeni u predviđenom roku što kvalitetnije, uprkos vremenskim uslovima koji do sada nisu išli u korist radovima.