Foto: Reuters

Sunarodnici i njihov odnos

VAN GAL OTKRIO PRED DERBI: Van Persi je imao sreće što ga nisam otpisao

Menadžer Mančester junajteda tvrdi da je njegov napadač spletom srećnih okolnosti ostao tu gde jeste

Fudbal
> 14:50h

Mančester junajted konačno, ako ništa drugo, onda bar liči na onaj Junajted koji je Ferguson vodio. Pobede se nižu, i vrh tabele je blizu.

Jedan od najzaslužnijih za nedavnu seriju pobeda je i Robin van Persi, iskusni špic koji je ušao u seriju golova koje samo on ume da postigne na sebi svojstven način. Ipak, pre samo par meseci, situacija nije bila takva. To iskreno objašnjava i menadžer Luj van Gal.

"Van Persi je imao sreće što ga nisam otpisao. Imao je sreće zbog okolnosti i zbog mog stila igre. Ja uvek igram sa dva ili tri napadača, retko kada sa jednim. Pre par meseci, Falkao je bio povređen, Runi može da igra gotovo bilo gde, a Vilson je još mladi i neiskusan za mesto u prvoj postavi. Jedino zbog toga, van Persi je ostao prva opcijau napadu. Sada se vratio u formu. U principu ja verujem u njega, jer on ima ono što volim u napadačima. On stvara napade, igra za tim, vidi svoje saigrače koji su otvoreni i uz to daje golove. On je jedan od najboljih", zaključuje van Gal.

Iskusni Holanđanin sada ima i Runija i van Persija na raspolaganju, ali je Falkao još uvek u zdravstvenom problemu, te nikako da vidimo taj ubitačan trio zajedno na terenu.