Foto: Damir Dervišagić

Tragedija u porodičnoj kući u resniku

KOBNA IGRA: Mališan sačmarom razneo glavu sestri

Četvorogodišnji F. K. uzeo lovačku pušku od oca, povukao oroz i na mestu usmrtio osmogodišnju sestru Helenu

Crna Hronika
> 19:52h

BEOGRAD - F. K. (4) iz Resnika ubio je juče iz lovačke puške svoju sestru Helenu (8). Sačma je raznela glavu nesrećnoj devojčici, koja je preminula na licu mesta. Nezapamćena tragedija dogodila se juče oko 16.40 u porodičnoj kući Crnogorac u beogradskom naselju Resnik. Parafinska rukavica Kako saznajemo, po povratku iz lova Darko Krsmanović (33), zet porodice Crnogorac, ostavio je pušku, koju je uzeo njegov četvorogodišnji sin. - Darko je došao iz lova s tastom Jovom Crnogorcem. Oni su čistili oružje i ostavili pušku na stolu u prostoriji na spratu kuće, a pritom su zaboravili da izvade patrone. Dečak je u nameri da se poigra uzeo pušku. Povukao je oroz i sačma je pogodila njegovu osmogodišnju sestru direktno u glavu. On je preminula na licu mesta - kaže za Kurir izvor iz istrage. U prvom trenutku sumnjalo se da je puška opalila kad ju je čistio Darko Krsmanović. - Međutim, posle izjava članova porodice, utvrđeno je da je mališan sam uzeo pušku. U svakom slučaju, parafinska rukavica će definitivno utvrditi ko je u tom trenutku koristio oružje - kaže naš sagovornik.

Slomljeni otac... Darko Krsmanović u razgovoru sa policijom

Tokom uviđaja sve vreme su se čuli jauci, plač i krici članova ove porodice. - Bilo je mučno. Svi su u šoku, nisu znali šta ih je snašlo. Dete je ležalo na podu u lokvi krvi s raznetom glavom. Hitna pomoć je samo konstatovala smrt deteta - rekli su nam okupljeni meštani. Doselili se iz Hrvatske Komšije kažu da je porodica Crnogorac došla u Resnik devedesetih godina prošlog veka iz Hrvatske. - U ovoj kući žive Jovo i Branka Crnogorac, deda i baba dečaka i stradale devojčice. S njima su i zet Darko Krsmanović i ćerka Jelena s decom. U drugoj kući u dvorištu živi njihova starija ćerka Svetlana. Oni imaju još jednu ćerku koja je udata i ima dva sina od osam i četiri godine. Stariji dečak je išao s Helenom u školu - pričaju naši sagovornici i dodaju: - Jovo Crnogorac (66) imao je fabriku parketa u Kukojevcima i već tri godine je u penziji. Oni su ugledna porodica, dobro su se slagali s komšilukom.

Očajna... Tetka stradale devojčice udarala glavom u zid

Šokirane komšije Branka Nedeljković, koja živi pored Crnogoraca, videla je kola Hitne pomoći i policiju. - Pomislila sam da je Jovi možda pozlilo jer ima dva baj-pasa ili njegovoj ženi Branki. Nisam ni slutila da je mogla da se dogodi ovakva tragedija - priča vidno potresena naša sagovornica.

Prva komšinica Branka BILI SU SREĆNA PORODICA Branka Nedeljković kaže da je Crnogorcima prodala deo imanja pre 20 godina. - Izgradili su dve kuće u dvorištu. Jovo je glava porodice, on je sve ovo napravio i obezbedio im pristojan život. Zet Darko je došao iz Smederevske Palanke. On je šumarski inženjer. Obojica su strastveni lovci i često su zajedno išli u lov. Jovo je mnogo vezan za unuku Helenu. Vodio ju je u školu svakog dana i na časove engleskog. Devojčica je bila baš fina, javljala se komšijama i bila je naša mezimica. Njena majka Jelena radi u prodavnici - rekla je kroz suze Branka.