Premijera istorijskog filma u Domu Garde

SRBIJA U VELIKOM RATU: Srpska stradanja i pobede

Zvanice predvođene ministrom Bratislavom Gašićem ispunile Kristalnu salu na stogodišnjicu Kolubarske bitke

Pop kultura
> 19:08h

BEOGRAD - Dokumentarno-igrani film „Srbija u Velikom ratu“, koji hronologijom događaja predstavlja uspehe, podvige, stradanja i tragediju srpske vojske, države i naroda u Prvom svetskom ratu, prikazan je sinoć u Domu Garde Vojske Srbije na Topčideru.

Ponosni... Bratislav Gašić i Nikola Mirkov

Premijera dugo očekivanog filmskog ostvarenja dogodila se, simbolično, na dan obeležavanja stogodišnjice Kolubarske bitke. Kristalna sala bila je do poslednjeg mesta ispunjena zvanicama iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, visokim vojnim predstavnicima drugih zemalja, ali i istaknutim javnim i kulturnim ličnostima. Svečanom događaju prisustvovao je i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Lazar Ristovski

- Sto godina je prošlo od početka Prvog svetskog rata, a slike stradanja i patnje srpskog naroda tokom te četiri godine i dalje su jake. Zbog toga je važan ovaj film, koji nas podseća na veliku žrtvu i podvige srpskog vojnika, a zahvaljujući upravo njima, Srbija je izašla iz sukoba kao pobednik - rekao je Gašić.

Branislav Lečić

Prisutan je bio i v. d. direktora RTS Nikola Mirkov, koji je Vojsci Srbije zahvalio na ogromnoj podršci tokom stvaranja filma „Srbija u Velikom ratu“.

Upotpunili program... Hor