Foto: Beta

U pripremi

Vesić: Uskoro jeftinije karte za gradski prevoz

Mi hoćemo da građanima omogućimo da za iste pare mogu bolje da koriste prevoz, racionalnije, i da manje plate, istakao je gradski menadžer

Beograd
> 13:32h

BEOGRAD - Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su u pripremi nove vrste karata za javni prevoz, od kojih će mnoge biti jeftinije od sadašnjih.

"Mi hoćemo da građanima omogućimo da za iste pare mogu bolje da koriste prevoz, racionalnije, i da manje plate", rekao je Vesić gustujući na Televiziji B92.

Na pitanje da li će biti obustavljeno kažnjavanje po Zakonu o prekršajima građana koji se voze bez karte, budući da je ombudsman Saša Janković od Ustavnog suda tražio ocenu ustavnosti te prakse, gradski menadžer je istakao da "zahtev nije isto što i presuda".

"Odluku da li je nešto neustavno, može dati samo Ustavni sud i niko više. Građani koji se nađu u autobusima, a nemaju kartu, krše komunalni red i u tom smislu će biti naplaćena kazna", dodao je on.

Vesić je rekao da će od sledeće nedelje početi preusmeravanje teretnog saobraćaja na novootvoreni Pupinov most.

"Tranzitni i teretni saobraćaj više neće ići kroz Beograd, samo oni kamioni sa Pančevačkog mosta koji idu do Luke Beograd, to je jedini teretni saobraćaj koji je moguć", rekao je gradski menadžer.