Foto: Nemanja Pancic

Komercijalna banka usred dana na meti razbojnika

PLJAČKA BANKE U CENTRU BEOGRADA: Ranac s parama pronađen na klimi

Jedan u bekstvu: Razbojnik juče oko 13 časova ojadio ekspozituru Komercijalne banke u Makedonskoj, saučesnik Lazar P. (18) priveden ubrzo nakon pljačke

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Lazar P. (18) je uhapšen, dok se za njegovim saučesnikom traga zbog sumnje da su juče oko 13 časova opljačkali ekspozituru Komercijalne banke u centru Beograda i odneli zasad neutvrđenu sumu novca. Lazar P. priveden je ubrzo nakon razbojništva, dok je njegov drug, koji se tereti za pljačku, uspeo da pobegne. Nepoznati mladić upao je u banku u Makedonskoj ulici s pištoljem u rukama i s vrata nasrnuo na radnika obezbeđenja. Tražio krupne novčanice - Radnika M. B. (36) udario je oružjem u potiljak. Potom je otrčao do radnice i otvorio ranac. Vikao je: „Daj evre! Daj krupne novčanice!“ Potom je s plenom u rukama istrčao iz banke - kaže izvor Kurira iz istrage. Razbojnik je pretrčao ulicu i uleteo u hostel koji se nalazi u zgradi preko puta banke. - Ušao je u sobu u kojoj je prethodna dva-tri dana boravio s drugom Lazarom P. Ostavio je oružje, dok je ranac s parama pronađen na klimi sa spoljne strane sobe. Potom je izjurio iz sobe i pobegao - kaže naš sagovornik. Brojne policijske ekipe ubrzo su stigle na lice mesta i zahvaljujući očevicima ušle u trag pljačkašu.

Uviđaj... Policija je za nekoliko minuta stigla na lice mesta

Našli pare i pištolj - Inspektori su u sobi zatekli samo Lazara P. Našli su novac i pištolj - kaže izvor Kurira. Lazar P. nije odranije poznat policiji, a sa drugom je, kako saznajemo, bio u hostelu jer je jedan od njih morao da se iseli iz stana. - Zbog toga su navodno zajedno iznajmili sobu, kako bi mogli na miru da uče - kaže naš sagovornik.

Još jedan napad OPLJAČKANA I OTP BANKA Dva naoružana i maskirana razbojnika opljačkali su ekspozituru OTP banke juče po podne u Zemunu. Kako saznajemo, napadači su ušli u banku i razoružali radnika obezbeđenja. Od zaposlenih na blagajni oteli su veću količinu novca, a zatim su uspeli da pobegnu. Policija intenzivno radi na identifikaciji i hapšenju pljačkaša.