Foto: Shutterstock

Recepti

Praznične poslastice: Posne novogodišnje krofne

Neka miris domaćih krofni ispuni i prazničnu noć!

Pop kultura
> 00:00h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com Potrebno je: 250ml mlake vode 40g svežeg kvasca 500g brašna 50g margarina 2 kašikešećera šećer u prahu 2 vanil šećera u prahu Priprema 1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna. 2. Dok kvasac narasta, pomešajte šećer i margarin, zatim dodajte kvasac, pa polako dodajte brašno i zamesite. 3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. 4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju. 5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje. 6. Pospite ih prah šećerom u koji je ste dodali vanilin šećer. Po želji, špricem krofne nafilujte džemom. Prijatno! Sa sajta Yumama.com preporučujemo još: Praznična trpeza - spoj bakine i mamine kuhinje Posni novogodišnji cupcakes 5 predloga za (posnu i mrsu) novogodišnju trpezu Domaće krofne po bakinom receptu Torte u duhu zimskih praznika