Besan

(VIDEO) KRKIĆEV OTAC: Gvardiola nas je prevario, Bojan je trebalo da igra protiv Junajteda

U finalu Lige šampiona 2011. protiv Mančester junajteda Pep je prekršio obećanje da će Bojanu dati određenu ulogu na Vembliju

Fudbal
> 00:00h

Bojan Krkić je 2010. godine uz Lionela Mesija bio jedan od najperspektivnijih fudbalera Barselone, a danas njegov otac tvrdi da je glavni razlog napuštanja stadiona Nou Kamp zapravo odluka tadašnjeg trenera Pepa Gvardiole da ga ponekad i bez razloga drži po strani.

„Tokom 2010. Pep je na nekoliko utakmica ostavljao na klupi čak i Zlatana Ibrahimobvića, kako bi Bojan igrao. On je te šanse koristio, postizao odlučujuće golove protiv Tenerifa i Sevilje, ali mu nikad nije omogućio kontinuitet. U Kupu kralja Bojan je bio najbolji strelac, zatim bi dao gol ili dva u prvenstvu i posle toga ne bi igrao sedmicama. Bilo je to čudno. U finalu Lige šampiona 2011. protiv Mančester junajteda Pep je prekršio obećanje da će Bojanu dati određenu ulogu na Vembliju. Posle tog meča, moj sin je zatražio transfer i obreo se u Romi, a Barselona odmah dovela Davida Vilju“, podseća Bojan Krkić stariji.

http://www.youtube.com/watch?v=2M2nGPHXqIw

Kao dodatni razlog što je njegov sin napustio Barselonu Krkić navodi odnose u svlačionici za koje uverava da su bili daleko od harmoničnih, iako se to nije odražavalo na rezultate, pa se era pod Pepom Gvardiolom smatra možda i najuspešnijom u istoriji kluba (osvojeno 14 trofeja).

„Svlačionica je bila krcata svetskim zvezdama koje su gledale kako tamo neko dete počinje utakmice. Čak je i Ronaldnjo ponekad sedeo na klupi, a Bojan bio starter. Vremenom su okolnosti postale teške i on nije bio omiljen među svima“.

http://www.youtube.com/watch?v=ohr4n3qqifY

Krkić senior danas je zadovoljan što njegov sin u dresu Stouka na terenima engleske Premijer lige pokazuje da priče o velikom talentu oko kog su se otimali ne samo klubovi već i fudbalski savezi Srbije i Španije, nisu bile bez osnova.

"Moj sin je propatio dosta zbog fudbala i prošlo je dosta vremena otkako sam ga video ovako srećnog kao što je u Stouku“, rekao je stariji Krkić.

http://www.youtube.com/watch?v=lTKojEc2rK4