Foto: Shhuter

Punjene paprike iz rerne

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 1 kg paprika za punjenje - 750 g mlevenog mesa - 1 crni luk - 1 kašika aleve paprike - 2 čena belog luka - 1 šargarepa - 50 ml ulja - 50 ml pirinča -3 kašike paradajz pirea - 3 kašike maslaca - so, biber, biozačin - 1,5 kašika brašna - voda Priprema Paprike operite i očistite od semenki. Sitno iseckajte crni i beli luk, šargarepu narendajte, pa to pomešajte sa pirinčem i mlevenim mesom. Začinite, dodajte alevu papriku i tom smesom punite paprike (po želji ih zatvorite kolutom paradajza ili krompira). Poređajte ih u tepsiju, nauljite, pokrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta. Nakon toga, sklonite foliju. U tiganju na malo ulja propržite brašno, pa dodajte paradajz pire ili paradajz sok. Dodajte malo vode, pa prelijte preko paprika. Pecite još pola sata i servirajte.