Foto: Dado Djilas

Prljava igra predsednika FS Srbije

DNO DNA: Karadžić ucenjivao ministra!

Prvi čovek Saveza vršio pritisak na Rasima Ljajića da Novi Pazar podrži njegovog kandidata na izborima za predsednika Zajednice

Fudbal
> 11:46h

Predsednik FS Srbije prvi je zvao ministra u srpskoj vladi Rasima Ljajića da lobira kako bi Novi Pazar glasao za Gorana Milanovića na predsedničkim izborima za Zajednicu superligaša. Posle toga i opozicija je krenula da zove klubove i vrši pritisak na njih kako bi podržali Zorana Šćepanovića, koji je na kraju dobio izbore. - Nema potrebe da Tomislav Karadžić čeka 15. januar i priča u eufemizmima. Neka kaže punu istinu! Otvoreno kažem, pod imenom i prezimenom, da me je baš on zvao telefonom nekoliko dana pre izbora za Zajednicu superligaša. Rekao mi je da njegovog kandidata Gorana Milanovića podržava 11 klubova i da bi bilo dobro da i mi stanemo uz njih - otkriva za Kurir ministar Rasim Ljajić i dodaje: - Čuo sam se s ljudima iz Novog Pazara i odlučili smo da podržimo Milanovića jer imamo odlične odnose s Jagodinom. Ali tada su počeli da zovu i drugi i vrše pritisak. Doneli smo odluku da ne učestvujemo u tim igrama jer smo shvatili da bi naš glas trebalo da odluči pobednika. Zato smo odlučili da ne odemo na sastanak u Pazovu i ne podržimo nijednog kandidata.

Rasim Ljajić za Kurir: Zvao me je Tomislav Karadžić i tražio da podržimo Gorana Milanovića

Ispred Pazara trebalo je da glasa generalni sekretar kluba Redžep Korać: - Karadžić nas je prvi zvao i rekao nam da dođemo u Pazovu jer je glasanje puka formalnost. Posle toga, zvali su nas i drugi. Zbog svega smo odlučili da ne idemo na glasanje. Niko nas nije vraćao, samo nismo hteli da učestvujemo u tom cirkusu - kaže Korać. Tokom jučerašnjeg dana bezuspešno smo pokušali da dobijemo komentar Tomislava Karadžića na ovu temu.

Nepromišljenost UEFA NAS IZBACUJE ZBOG TOLETA Karadžić je pre dva dana optužio ministre iz srpske vlade i jednog gradonačelnika da su vršili pritisak na tri kluba i sprečili pobedu Gorana Milanovića. Izjavio je i da će sve dokaze proslediti UEFA i Mišelu Platiniju. Prema pravilima UEFA najstrože je zabranjeno da se politika meša u sport, a u slučaju da se takve tvrdnje dokažu, kazne bi bile drakonske - izbacivanje reprezentacije iz kvalifikacija za EP i klubova sa evroscene.