Foto: KURIR

Smrt u sobi 326

NALAZI OBDUKCIJE: Ivanu ubili kokain i propofol?!

Kako je obdukcija pokazala, kombinacija kokaina uz propofol bila je kobna. To joj je usporilo i disanje i rad srca, usled čega je došlo do gušenja i na kraju prestanka i disanja i rada srca

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Obdukcija otkriva da je Ivana Bodrožić (31) u krvi imala veću količinu kokaina.

Takođe i da je zbog prekomerne doze anestetika „propofol“ usledilo usporeno disanje koje je dovelo do gušenja i zastoja rada srca, saznaje list nezvanično. Njena majka Nada Bodrožić je tokom istrage je navela da je Ivana nakon očeve smrti često pila razne sedative, pa i „propofol“. Da je Ivana koristila sedative, dokaz je i kutija „ketonal fortea“, koji joj je nađen u tašni.

- Čekam rezultate nakon kojih će moj advokat znati da li ćemo tražiti novo veštačenje i analize na nekom drugom institutu - kaže Bodrožićeva, poslanica koja je juče u Skupštini Vojvodine prisustvovala sednici. Još se čekaju toksikološki nalazi koji će u potpunosti rasvetliti kako je preminula nesrećna devojka. Od koga je nabavila kokain, verovatno će ostati nepoznanica.

Upravo zbog veće doze kokaina, kobnog dana u „Hajatu“ u sobi 326 nije uspevala da zaspi. Bio joj je potreban „propofol“, koji zavisnici koriste za „spuštanje“, a lekari u operacionoj sali za anesteziju.

Pozvala je reanimatora Ljubišu P. (50), kojem se požalila da „nikako ne uspeva da zaspi“. On je došao po nju i odvezao je na VMA, gde joj je medicinska sestra namestila braunilu. „Propofol“ joj nije dat u toj ustanovi. Ljubiša ju je zato vratio nazad u „Hajat“ sa braunilom u desnoj podlaktici. U sobi, u koju, po snimcima kamera, otiscima i DNK tragovima, niko nije ulazio sem nje, iskoristila je dve ampule „propofola“.

- Kako je obdukcija pokazala, kombinacija kokaina uz „propofol“ bila je kobna. To joj je usporilo i disanje i rad srca, usled čega je došlo do gušenja i na kraju prestanka i disanja i rada srca - kaže izvor lista u Tužilaštvu. Što se tiče sumnjivih modrica koje je imala po telu, veruje se da one nisu nastale nasilnim putem, već posle smrti ili kao posledica zloupotreba droge.

(Blic)