Foto: Printskrin

Poslali dete u smrt

(VIDEO) POTRESAO CEO SVET: Ovaj dečak (14) pristao je da bude ljudska bomba samo da pobegne iz ISIL

Džihadisti nisu sasvim isprali mozak malom Usajidu, pa je, kad je došao pred džamiju da se raznese, uradio nešto sasvim neočekivano!

Planeta
> 12:06h

BAGDAD - Sirijski dečak Usajid Barho radije bi umro nego da ostane u terorističkoj Islamskoj državi (ISIL), pa se prijavio za bombaša-samoubicu, ali umesto da se raznese u šitskoj džamiji u Bagdadu i u smrt povede desetine ljudi, dete je bilo toliko pribrano da se preda iračkim vojnicima.

Dečak je opasan eksplozivom i poslat u Bagdad na samoubilačku misiju. Na sreću, džihadisti mu nisu sasvim isprali mozak: Usajid je pred vojnom patrolom hrabro otkopčao jaknu i pokazao im užasni prizor, piše Njujork tajms prenosi Dejli mejl. Opet na sreću, i vojnici su shvatili kakvi lomovi se dešavaju u dečakovoj duši, pa su ga umirili i smesta doveli stručnjake za eksplozive.

"Obmanjuju nas da dođemo u kalifat. Ubeđuju nas da su šiiti nevernici i da treba da ih pobijemo", ispričao je Usajid.

Mali je ispričao da je u ISIL otišao iz idealizma, a džihadisti su mu zapretili da će mu silovati majku ako se ne bude borio za njih. Dali su mu izbor: da postane džihadista ili mučenik, to jest bombaš-samoubica.

Ovo je deo eksploziva opasanog oko dečaka (Foto: Printscreen YouTube)

"Podigao sam ruku da budem bombaš-samoubica. Da sam otišao u borce i pokušao da se predam vojnicima, ubili bi me jer bih držao oružje", pametno rezonuje dečak.

Usajid čeka da sa njega skinu sve delove pojasa s eksplozivom (Foto: Printscreen YouTube)

Još odranije je poznato da mnogi strani džihadisti dovode sa sobom svoju decu, a dečaci se bore rame uz rame s njima. I one najmlađe uče da mrze i ubijaju, a one dovoljno velike da drže pušku šalju na vojnu obuku barabar s odraslima.

Ovaj video snimljen je u napetim trenucima kad stručnjaci pažljivo uklanjaju deo po deo eksplozivne naprave obmotane oko mršavog tela deteta.

http://www.youtube.com/watch?v=KFf3Gur0Eas