Foto: Beoinfo

Angažovana raspoloživa mehanizacija

(FOTO) MALI: Čišćenje ulica prvog prioriteta,situacija pod kontrolom

Mali je apelovao na građane da očiste sneg ispred svojih zgrada, ali i na vozače da se ne parkiraju nepropisno tamo gde se sneg čisti, posebno na autobuskim stajalištima, pešačkim prelazima, kako bi vozila Beograd puta sve mogla da očiste na vreme

Beograd
> 00:00h
FOTO: Beoinfo
FOTO: Beoinfo
FOTO: Beoinfo
FOTO: Beoinfo
FOTO: Beoinfo
FOTO: Beoinfo
FOTO: Beoinfo
FOTO: Beoinfo
FOTO: Beoinfo
FOTO: Beoinfo

BEOGRAD - Gradonačelnik Siniša Mali posetio je jutros jednu od baza zimske službe i glavni dispečerski centar "Beograd puta", odakle je poručio da je sva raspoloživa mehanizacija na ulicama, angažovana na čišćenju snega, da se trenutno čiste ulice prvog prioriteta i da je situacija pod kontrolom.

Foto: Beoinfo

On je takođe apelovao na građane da očiste sneg ispred svojih zgrada, ali i na vozače da se ne parkiraju nepropisno tamo gde se sneg čisti, posebno na autobuskim stajalištima, pešačkim prelazima..., kako bi vozila "Beograd puta" sve mogla da očiste na vreme.

Foto: Beoinfo

U izjavi novinarima, Mali je precizirao da je noćas u Beogradu palo između 12 i 14 centimetara snega, a mnogo više u rubnim delovima grada.

Foto: Beoinfo

"Trenutno je sva mehanizacija koju poseduju "Beograd put" i ostala komunalna preduzeća angažovana na čišćenju snega i to ulica prvog prioriteta. Čistimo kuda idu vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća, gde su škole, bolnice...", rekao je Mali.

Foto: Beoinfo

On je dodao da, nakon što se očiste ulice prvog prioriteta, sledi čišćenje ulica drugog prioriteta."Beograd put je", dodao je Mali, u petom stepenu angažovanja, "Gradska čistoća" radi u tri smene, "Zelenilo" i "Parking servis" takođe, pa su stotine vozila na ulicama.

Foto: Beoinfo

"Ono što je veći problem je što se, po najnovijim prognozama, očekuje -10 ili -15 stepeni već koliko sutra, a do -18 prekosutra, tako da moramo da očistimo ulice što pre kako ne bi došlo do leda", naglasio je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

Upitan da li je situacija pod kontrolom, Mali je rekao da treba vremena da se očište ulice, ali da je "apsolutno pod kontrolom", te da nema većih problema.

Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, došlo je do dva ili tri iskakanja vozila GSP-a, ali je to rešeno u roku od 10 do 15 minuta.

Foto: Beoinfo

"Saobraćaj se odvija bez većih problema, grad živi i samo treba vremena da se sneg očisti.

Foto: Beoinfo

Ovo je, na neki način, vanredna situacija i samo treba tako da se ponašamo i biće sve u redu", naveo je Mali, koji je takođe apelovao na građane da koriste zimsku opremu prilikom vožnje.

Foto: Beoinfo

Nakon obilaska baze "Beograd puta", gradonačelnik je u kamionu tog preduzeća prošao beogradskim ulicama, kako bi se još bliže upoznao sa situacijom na terenu.