Foto: Printscreen NDTV

Propao im napad

ŠVERCOVALI EKSPLOZIV I POGINULI: Pakistanci zapalili svoj brod da izbegnu kontrolu

Indijska služba bezbednosti saopštila je da je do eksplozije došlo pošto su njeni pripadnici zaustavili brod u pokušaju da ga pretraže

Planeta
> 16:16h

NJU DELHI - Sva četiri Pakistanca, člana posade, poginula su nakon što su sami zapalili ribarski brod natovaren eksplozivom, kako bi izbegli kontrolu obalske straže, saopštila je indijska obalska straža.

Indijska služba bezbednosti saopštila je da je do eksplozije došlo pošto su njeni pripadnici zaustavili brod u pokušaju da ga pretraže. U saopštenju je navedeno da je posada broda nameravala da "izvrši ilegalnu transakciju" u trenutku kad je brod presretnut u novogodišnjoj noći u Arapskom moru, 365 kilometara od zapadne indijske obale.

Obalska straža je pratila brod skoro sat vremena i ispaljivala hice upozorenja pre nego što je uspela da zaustavi brod. Članovi posade su se sakrili ispod palube, zapalili vatru koja je dovela do eksplozije, a onda i do potonuća ribarskog broda.

Portparol indijske obalske straže Adžaj Kumar Pandej nije hteo da komentariše da li je eksploziv na pakistanskom brodu trebalo da bude upotrebljen za napad na indijskoj teritoriji.

Indija je pojačala kontrolu duž svoje duge morske obale pošto je 2008. godine 10 naoružanih Pakistanaca stiglo gumenim čamcem u Mumbaj, gde su izveli napade na dva luksuzna hotela, železničku stanicu i jevreski centar. Bilans stravičnih napada bio je 166 žrtava, podseća Rojters.

http://www.youtube.com/watch?v=hJgwgxqcZR4