Foto: Twitter

Izvučeno 30 tela

POTRAGA ZA LETOM QZ8501: Pronađena četri velika dela na dnu okeana

Spasioci su potragu ograničili na područje oko 45 sa 35 nautičkih milja, smešteno oko 75 nautičkih milja od Pangkalan Buna, grada na Borneu

Planeta
> 21:42h

DŽAKARTA - Indonežanski zvaničnici saopštili su danas da su uvereni da četri velika dela koji su spasilački timovi pronašli na dnu okeana pripadaju malezijskom avionu "Er Azija" koji se sa 162 putnika i članova posade prošlog vikenda srušio u Javansko more.

Najveći predmet, dužine 18 metara a širine 5,4 metra, očigledno je deo trupa malezijske letelice, saopštio je šef spasilačke službe Bambang Soelistjo, a preneo AP.

Spasilački timovi do sada su izvukli 30 tela nastradalih iz aviona "erbas A320-200", koji se srušio tokom oluje, a kako je Soelistjo rekao glavni cilj potrage danas je "pronalaženje i izvlačenje žrtava".

Spasioci su potragu ograničili na područje oko 45 sa 35 nautičkih milja, smešteno oko 75 nautičkih milja od Pangkalan Buna, grada na Borneu.

Vest o otkriću delova letelice dolazi u trenutku kada je indonežansko ministarstvo za saobraćaj saopštilo da avion nije imao odbrenje za let i da je kompaniji "Er Azija" do završetka istrage suspendovana dozvola za letove od Surabaja do Singapura.

U saopštenju portparola ministarstva se navodi da "Er Azija" nije imala dozvolu da leti na liniji Surabaja-Singapur nedeljom, kada se nesreća dogodila, i da nije tražila izmenu reda letenja.

Od 162 putnika i članova posade na letu QZ8501, 155 su bili Indonežani, tri Južnokorejca, i po jedan državljanin Singapura, Malezije, Britanije i Francuske.