Foto: Princ Endru, Reuters

Slučaj pred sudom SAD

SEKS SKANDAL PRINCA ENDRUA Optužen za silovanje, brani ga advokat koji se tereti da je silovao istu

Advokat Alan Deršovic tvrdi da devojci koja tuži njega i princa Endrua da su je silovali kao maloletnicu „ne treba verovati“.

Planeta
> 00:52h

Poznati američki advokat i bivši profesor prava na Harvardu Alan Dešovic negirao je u izjavi Bi-Bi-Siju optužbe neimenovane devojke pred sudom u SAD koja tvrdi da ju je primorao na seks kada je imala 17 godina. Devojka je za isto krivično delo optužila i britanskog princa Endrua.

- Moje jedino osećanje jeste da, ako je lagala u vezi sa mnom, što znam da apsolutno jeste, ne bi joj trebalo verovati ni u vezi s bilo kim drugim - kazao je Deršovic. Po navodima devojke, posrednik u svemu bio je Džefri Epstin, američki investicioni bankar i milijarder koji je bio prinčev prijatelj. Ona je navela da su se tri silovanja desila između 1999. i 2002. u Londonu, Njujorku i na privatnom karipskom ostrvu u vlasništvu Epstina, koji ju je koristio kao seksualnu robinju. Bakingemska palata je kao "potpuno netačne" pobila insinuacije o Endruu, princu od Jorka, 54-godišnjem srednjem sinu kraljice Elizabete, prema kojima je učestvovao u "nedoličnim radnjama sa maloletnicama".

Te insinuacije su se pojavile u sudskim spisima vezanim za proces protiv američkog finansijera Džefrija Epstajna, prenosi AP.

Rođen je 1960. kao drugi sin kraljice Elizabete II i princa Filipa, a trenutno je peti u redu za nasledstvo trona. Za njega su vezane brojne afere, poput prijateljstva s Epstinom, osuđenim za seks sa 14-godišnjakinjom, i mita koji je navodno primao za obezbeđivanje poslovnih veza.