Foto: AP

Katalonski mediji ogorčeni

(VIDEO) DVOSTRUKI ARŠINI ILI SLUČAJNOST: Realu sviran penal, a Barseloni ne?!

Svi katalonski mediji navode da je Barselona oštećena na meču sa Sosijedadom

Fudbal
> 16:22h

BARSELONA - Katalonski mediji ogorčeni su na suđenje na jučerašnjem meču 17. kola Primere između Real Sosijedada i Barselone. Iako su puni kritika na račun igre Barselone i odluke trenera Luisa Enrikea da u ovaj važan meč uđe sa Mesijem i Nejmarom na klupi za rezerve, oni tvrde da je katalonski klub oštećen.

Barselona je poražena od Sosijedada 1:0, a mediji tvrde da je katalonski klub oštećen za penal u 15. minutu kada je lopta pogodila u ruku domaćeg igrača Inga Martineza. Takođe, mediji navode da je sudija morao da svira još dva penala posle prekršaja nad Busketskom i Luisom Suarezom.

http://www.youtube.com/watch?v=DCVn_fh3VFo
S druge strane, katalonski mediji navode da je Real povlašćen kod sudija i podsećaju da je sudija svirao penal madridskom klubu na meču sa Valensijom kada je Negredo igrao rukom. Ističe se da je ova situacija bila slična kada je Martinez igrao rukom, penal je sviran za Real, a ne za Barselonu. Ronaldo je iskoristio penal, a Real je na kraju poražen s 2:1.
http://www.youtube.com/watch?v=GHhfgEcN6ic
Katalonski mediji navode da je sudije u Španiji imaju dvostruke aršine kada su u pitanju Real i Barselona i ističu da je madridski klub povlašćen. Podseća se da je Realu ove sezone svirano 12 penala u svim takmičenjima, a Barseloni jedan.