Foto: Printskrin

Trener Banvita iznenađen dešavanjima u Podgorici

(VIDEO) LUKIĆ POSLE INCIDENTA U MORAČI: Mehija i Simons su mučki napadnuti s leđa

U 38. minutu dogodio se incident kada je jedan navijač Budućnosti utrčao na teren i nasrnuo na igrače gostiju Kita Simonsa i Samija Mehiju

Košarka
> 23:24h

PODGORICA - Trener košarkaša Banvita Zoran Lukić rekao je da su njegovi igrači zaštitnički reagovali tokom incidenata na utakmici protiv Budućnosti u prvom kolu grupe H Evrokupa. U 38. minutu dogodio se incident kada je jedan navijač Budućnosti utrčao na teren i nasrnuo na igrače gostiju Kita Simonsa i Samija Mehiju. Potom su Mehija i Erl Roulend nokautirali ovog navijača, a veći incident su sprečili igrači oba tima, rukovodstva klubova, kao i obezbeđenje u dvorani. Prekid je trajao oko 15 minuta, Mehija i Rouland su isključeni, a Banvit je pobedio 74:68. "Moj tim je od početka do kraja kontrolisao utakmicu, ali će se o tome, nažalost, najmanje pričati. Ne znam čime smo isprovocirali ovo, desilo se to što se desilo i to će se pamtiti. Nije lepo ni za koga to što se desilo, a hvala Bojanu Subotiću i Ivanu Pauniću, koji su utrčali i smirili situaciju. Ne opravdavam to što se desilo, ali su Mehija i Roulend, verovatno, zaštitnički reagovali prema svojim saigračima, koji su napadnuti s leđa", istakao je Lukić.

http://www.youtube.com/watch?v=jlY9q7acvAw
Trener Budućnosti Igor Jovović oštro je osudio incident. "Klub zbog ovakvih situacija najviše ispašta. Protivnički igrači su reagovali impulsivno, branili su saigrače. To je privatna stvar, neko reaguje na taj način, neko ne. Niko ne voli ovakve stvari, a klub će najviše ispaštati, posebno finansijski. Prošle godine smo zbog petarci protiv PAOK-a morali da platimo 15.000 evra i igrali smo tri meča pred praznim tribinama", naglasio je Jovović.

(vijesti.me)