Foto: Profimedia

Za savršen obrok

Evo kako da poboljšate ukus kuvanog pirinča

Običan kuvani pirinač malim trikovima može postati pravi gurmanski prilog

Pop kultura
> 00:00h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Kuvani pirinač je odličan dodatak jelima. Ako je često na vašoj trpezi, poslušajte naše savete i dodajte mu gurmansku notu. 1. Ispržite zrna Pre nego što dodate vodu, zrna pirinča ispecite na malo putera ili maslinovog ulja. Tako će pirinač imati bolji i pikantniji ukus. 2. Skuvajte pirinač u supi Ako vam je ostalo bujona ili supe, iskoristite ih da u njima skuvate pirinač. Najbolje je da pirinač skuvate u mešavini vode i bujona u odnosu pola-pola. Tako će vaš pirinač imati poseban gurmanski ukus i biti fantastičan prilog jelima. 3. Dodajte pirinču začine i povrće Pirinač kao prilog možete obogatiti i dodacima koje stavljate i u glavno jelo. Iako na ovaj način pirinač ne pripremate kao glavno jelo - đuveč ili pilav, običnom kuvanom pirinču možete dodati omiljene začine i povrće. Uz pirinač odlično ide lovorov list, dok ostale začine možete dodati u zavisnosti od toga čiju kuhinju preferirate. Kardamom i korijander uz pirinač odlično idu ako pripremate indijska jela. Kim i cimet možete dodati ako pored pirinča služite meksičku hranu. Timijan i origano će pirinču dati mediteransku notu. SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: Kako da skuvate savršen rastresit pirinač 5 grešaka u pripremi pečenog krompira Napravite u tiganju savršen sos za meso Pet trikova za pripremu zdravije hrane Koristite beli luk kao lek? Izbegnite ove greške